Orbán: Magyarország megvédte Európa határait

POLITIKA
2017 március 17., 07:39
comments 241

A miniszterelnök a Kossuth Rádió szokásos, péntek reggeli 180 perc című műsorának vendége volt, és ott folytatta a küzdelmet, ahol szerdán a Nemzeti Múzeum előtt abbahagyta: a magyar menekültpolitikát méltatta és a Brüsszelből az országra leselkedő veszélyekre figyelmeztetett.

Budapest, 2017. március 17...Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2017. március 17-én...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera Budapest, 2017. március 17...Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2017. március 17-én...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán beszélt a magyar határon megépülő második biztonsági kerítésről, ami a török irányból érkező nagyobb tömegek feltartóztatására is alkalmas lesz. Különleges jelentőséget nyerhet a második határzár azok után, hogy Törökország felfüggesztette az unióval kötött migrációs megállapodást.

Többször utalt arra, hogy Európa a magyar megoldásnak köszönheti, hogy határai jelenleg sértetlenek; mi biztosítjuk a nyugati országok békéjét, és "Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait."

Orbán hosszasan beszélt Brüsszel "hanyatlásáról", és a kontinens előtt álló kihívásokról. Elismételte, hogy szerinte Európa rossz pályán van, hogy

Brüsszelt meg kell állítani,

és ismét előhúzta a cilinderből az öt kérdésben indítandó nemzeti konzultációt, amit azért indít a kormány, hogy megvédje az országot az uniós bürokraták, a Magyarországon külföldi pénzből, átláthatatlanul ármánykodó civil szervezetek, az embercsempészek és Soros György ellen. A konzultáció érteméről írtunk már korábban, nincs sok. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.