Eddig titok volt, de végre kiderült, hogy Pintér Attila mutogatott és provokálta a nézőket Sopronban

futball
2017 március 17., 11:38

Valami történt múlt vasárnap a Sopron-Puskás Akadémia NBII-es meccsen. Hogy mi, az egészen mostanáig titokban maradt, mert sem a házigazda Sopron, sem a vendég felcsútiak honlapjáról nem derül ki. Pedig a Puskás tudósította a meccset, aztán összefoglalót is írt belőle. Igaz, a minden mecss után megszokott értékelés Pintér Attilával ezúttal valahogy elmaradt.

Viszont, a Sopron és a Puskás Facebookján is volt egy-egy komment, hogy Pintér Attila, a Puskás edzője sportszerűtlen volt:

„Mélységesen felháborító Pinter Attila viselkedés és ez sajnos a csapatra is átragad.Márkvárt nevezetü "úr"meg a totális unfair megnyilvánulasa sport emberhez méltatlan.bár videkén szimplán bunkónak hívják”  

„Miért? vagy egyenlítünk vagy kapunk egy gólt Mindegy volt. Fejelt is rúgott is kapus már gól ilyen szituációból. Pintér viselkedése nagyobb gond volt. Pedig eddig mindig megvédtem.”  

A Felcsút közeli Nemzeti Sportból természetesen nem derül ki semmi, megszólalt ugyan a két edző, de mintha más meccset néztek volna. 

Supka Attila, a Sopron edzője: – A huszadik perc után feljavult a játékunk, de Eszlátyi István tizenegyesét Hegedüs Lajos kivédte. A második játékrészben nagyon jól játszottunk, a Puskás Akadémiának nem sok esélye volt a gólszerzésre, a végén azonban nagyon nagy hibákból kaptuk a gólokat.
Pintér Attila, a Puskás edzője: – Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk, ha a helyzeteinket kihasználjuk. Sajnos a sok kidolgozott lehetőségből még mindig kevés gólt szerzünk, remélem, egyszer megszakad ez a sorozat. 

A Puskás nyert egyébként 2-0-ra. Az a meccs rövid összefoglalójából látszik, hogy a Puskás első gólját szerző Márkvárt csendre inti a soproni nézőket, de más nem utal a balhéra.

Aztán kedden az MLSZ kiadott egy közleményt a fegyelmi bizottság döntéseiről. Ebből kiderül, hogy megbüntették a Honvéd edzőjét, Marco Rossit, illetve a Videotont, a Fradit és az Újpestet a szurkulóik miatt. És amúgy írásbeli megrovást kapott Pintér Attila, valamint írásbeli figyelmeztetést kapott a Sopron „a rend nem megfelelő biztosításáért”. Miközben minden egyéb elmarasztalásnál volt indoklás, itt meglepő módon semmi. 

Vagyis továbbra sem volt semmi sem publikus abból, mi a fene történt Sopronban Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc csapatának edzőjével. Soproni források szerint Pintér a második, 93. percben szerzett góljuk után a nézőket kezdte hergelni, mire valaki leöntötte sörrel. Kérdeztük a Puskás Akadémiát is, de egyelőre nem kaptunk választ. 

Az biztos, hogy akármi is volt, Pintér még csütörtökön sem lépett túl rajta. Hiába játszottak tegnap már otthon egy másik meccset, a Békéscsaba ellen - ahol egyáltalán nem mellékesen megtörtént az a csoda, hogy a meccs utolsó harmadában egyetlen egy saját nevelésű játékos sem játszott a Labdarúgó Akadémiának nevezett felcsúti csapatban -, és nyert a Puskás simán 3-0-ra, Pintér mégis azzal kezdte az értékelést, hogy visszautalt vasárnapra, és azt monda: nem kapták meg a kellő tiszteletet Sopronban. 

link Forrás

Megkérdeztük hát az MLSZ-t, hogy miért is figyelmeztették Pintért. A válasz szerint:

„Pintér Attila azért részesült írásbeli megrovásban, mert a mérkőzés lefújását követően sportemberhez nem méltó magatartást tanúsított, amikor a játékos kijáró felé haladva mutogatott, provokálta a nézőket.”

Az MLSZ elárulta azt is, hogy a Sopron azért kapott írásbeli figyelmeztetést, mert 

„a mérkőzés lefújása után nem volt biztosítva a rend a sportlétesítmény területén, az öltöző felé menet a játékos kijáró feletti tribünrészről az egyik hazai szurkoló kilocsolta az italát a vendég csapat stábja és a játékosok felé, a vendég csapat vezetőedzőjét pedig egy hazai szurkoló leköpte”.

Sopronban volt egyébként először NBI-es edző Pintér, még 2003-ban, innen ment a Fradihoz, majd miután a ferencvárosi játékosok a stílusa miatt nyílt levélben lázadtak fel ellene és megbuktatták a Fradiban játszó Leandrót például egyszerűen csak buzibrazilnak nevező Pintért, ide is tért vissza, és nyert kupát a Sopronnal 2005-ben. Ehhez képest volt a hergelés és sörrel locsolás + köpés. 

Végül - miután kerestük a klubot - a Sopron is posztolt öt nappal a meccs után, amiben Pintér provokációjára nem térnek ki, de a saját szurkolóikat figyelmeztetik a sportszerűségre. 

link Forrás

Azt a rendre utasított szurkolók továbbra is hiába kérdezik saját klubjuktól, hogy Pintér mit csinált. Az egyik hozzászóló segített ismét:

„Én mindig megvédtem minden fórumon ez az időszak vasárnap lejárt. Így nem lehet viselkedni az elvarázsolt bíró még nem is figyelmeztette.”Közben a mindenhonnan összevásárolt, az akadémistákat háttérbe szorító játékosokkal a Puskás menetel az NBI felé. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.