Aggódhatunk Nur-Nuru-Binért

Rossz hírt osztott meg a közönséggel a Fővárosi Állatkert: daganatos megbetegedéstől szenved Nur-Nuru-Bin, a park egyetlen koalája, akit két évvel ezelőtt hoztak Budapestre Belgiumból a Németországból érkező Vobarával együtt.

Vobara januárban pusztult el egy bélgyulladás miatt, Nur-Nuru-Bin egészségi állapota pedig most fordult romlásnak: az állat limfoid leukózistól szenved, ami egy vérképző szerveket érintő rákos betegség. 

Nur-Nuru-Bin napok óta gyengélkedett, ezért megvizsgálták az orvosok, így derült ki a rendkívüli mértékű vérszegénység. Duzzadt nyirokcsomókat is tapintani lehetett az állaton. A limfoid leukózis gyakori betegség az Ausztráliában honos állatoknál.

Vobara és Nur-Nuru-Bin voltak az első koalák a varsói országok területén. "6 év előkészület, 6 ország együttműködése, 60 ember munkája, 66 millió forint, 660 oldal dokumentáció és 1066 óra képzés" mellett koalaház, koalagondozó, koalagyógyító és sok eukaliptusz kellett ahhoz, hogy koaláink lehessenek. 

A budapesti állatkert orvosai mindent megtesznek Nur-Nuru-Bin megmentéséért, de könnyen lehet, hogy ha az állapota tovább romlik, a koalaházat le kell majd zárni a látogatók előtt. 

Mit is mondhatnánk, mindent bele Nuri. (Állatkert)