Macron a hadkötelezettség visszaállításával kampányol

külföld
2017 március 19., 07:59
comments 309

Az általános hadkötelezettség visszaállítását ígéri Emmanuel Macron, az áprilisi francia elnökválasztás legnagyobb esélyese. A függetlenként induló, és a felmérések szerint a győzelemre leginkább esélyes balközép politikus szerint az ország biztonságának is jót tenne, és demokráciára és hazafiasságra is nevelne az intézmény.

Emmanuel Macron. Fotó: AFP/SEBASTIEN BOZON
photo_camera Emmanuel Macron. Fotó: AFP/SEBASTIEN BOZON

Franciaországban húsz éve törölték el a hadkötelezettséget. Macron "egy rövidebb szolgálatot" tartana ideálisnak, valószínűleg néhány hónapot jelentene a bevonulás. Ezt viszont nőknek és férfiaknak is kötelezővé tenné, és 18 és 21 éves kor között kellene letudnia minden francia állampolgárnak.

Macron korábban azt is ígérte, hogy modernizálná az ország atomfegyvereit is. (bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.