Történelem: egyetlenegy akadémista se volt a felcsúti Puskás kezdőcsapatában

Hegedüs L. – Csilus Á., Vanczák, Hegedűs J., Forró – Gyömbér – Prosser, Sándor Gy., Márkvárt, Szakály – Tischler

kezdőcsapattal állt fel a felcsúti Puskás Akadémia másodosztályú focicsapata a mai szegedi idegenbeli meccsen, ami azért történelmi esemény, mert ez az első alkalom, hogy egyetlen saját nevelésű játékos nélkül állt volna fel a miniszterelnök csapata.

Olyan már volt, hogy a pályán nem volt egyetlen felcsúti akadémista sem, de akkor a kezdőben még volt, csak aztán Pinyő mester lecserélte az utolsó saját nevelésűt, Nagy Zsoltot. 

Pedig ez a csapat azért nyeli az adómilliárdjainkat, mert Orbán Viktor vágyálma szerint itt tanulnának bele a világfociba a felcsúti akadémiáról kikerült fiatalok. Ők viszont ebben a szezonban már teljesen kikoptak a csapatból.

Csilus és Hegedűs J. ugyan húszéves, de egyikőjüket Szombathelyről, a másikat Soroksárról hozták a télen (rájuk azért van szükség, hogy a csapat teljesítse az MLSZ fiatalkvótáját). A meccsnek még nincs vége, szóval akár még be is cserélhetnek olyan játékost, aki Felcsúton tanult korábban, de ennél a történelmi pillanatnál mégis érdemes volt megállni picit.

UPDATE: a meccs vége 1-1 lett, a szegedi SZEOL SC a 62. percben egyenlített. A 66. percben a pályára lépett egy felcsúti nevelésű játékos, Nagy Zsolt.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.