Fák kezdtek potyogni az égből, húsz diák halt meg Ghánában

külföld
2017 március 20., 12:42
comments 40

Húsz fürdőző diák vesztette életét Ghána egyik népszerű turistalátványosságánál, a Kintampo vízesésnél vasárnap. A vízesés alatti folyószakasz népszerű fürdőhelyek, a diákok is itt úszkáltak, amikor a közben tomboló vihar fákat kezdett kitépni a hegyoldalban. A diákokat a lezuhanó fák ütötték agyon.

A ghánai tűzoltóság szóvivője "szokatlan incidensként" jellemezte az esetet. Prince Billy Anaglate szerint "a folyóban úsztak, amikor vihar volt, szeles atmoszféra, ami fákat csavart ki, amik ráestek néhányukra, akik a jelek szerint úsztak".

18-an a helyszínen, ketten a kórházba szállítás után vesztették életüket. Rajtuk kívül még 11-en sérültek meg, köztük a diákcsoportot felügyelő egyik iskolai vezető is. (via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.