Kilencmilliárdból épülhet új irodaház Kövér hivatalának a Kossuth téren

politika
2017 március 21., 20:29
comments 169

A volt MTESZ-székház helyén épülő országgyűlési irodaház beruházására nettó 9 milliárd forintot használhat fel az Országgyűlés Hivatalának vezetője - írja a Napi.hu

A lap idézi a Magyar Közlönyben megjelent határozatot, ami alapján az állami költségvetés Országgyűlés fejezeténél - a múlt évi költségvetésből megmaradt - 8 milliárd 749 millió forintos, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezeténél keletkezett 415 millió forintos maradványt erre a célra használják fel. 

A határozat melléklete szerint a Steindl Imre program működési célú támogatása 160 millió, míg a felhalmozási célú támogatása 8 milliárd 271 millió forinttal növekszik.

A Kossuth téren álló volt MTESZ-székházat a Garancsi István többségi tulajdonában lévő Market Építő Zrt. bontotta le 700 millió forintért. A bontás befejezését 2017. márciusra tervezik, majd az új irodaépület építésével folytatódik a kivitelezés. Az új irodaházba költözik majd a parlamentből az Országgyűlés Hivatala.

A tervek szerint az új irodaházat egy földalatti folyosóval kötik össze a parlamenttel, ami tovább emeli a költségeket. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt