Lázár még dolgozik azon, hogy a képviselők beálljanak a Heineken befenyítése mögé

Azon dolgozunk, hogy megnyerjünk minden parlamenti képviselőt, hogy közösen védjük meg a nemzeti érdeket” - mondta Lázár János kedd este egy nagylaki lakossági fórumon.

Kedd reggel a hvg.hu írt arról, hogy mivel a Fidesz-frakció jogászai is védhetetlennek tartották, a kormánypárt csendben kihátrálhat a Heineken forgalmazóját akár börtönnel is fenyegető törvényjavaslat mögül. Később a törvénytervezetet benyújtó Lázár János és Semjén Zsolt az atv.hu-n üzent, hogy szó nincs erről.   

Lázár Nagylakon tovább hajtogatta, meg kell védeni a politikai véleménynyilvánítás jogát, ugyanakkor az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát korlátoznák az emberi méltóság védelme érdekében. A törvényjavaslat beterjesztői ehhez próbálnak támogatókat szerezni a parlamenti patkó minden oldaláról.

Ugyanakkor elismerte, hogy a törvényjavaslat nem csak a vörös csillagról szól, hanem arról is, hogy arról is, hogy a romániai Heineken beperelte a Csíki Sör gyártóját. Lázár azt mondta, nem engedhetik, hogy egy magyar sörgyárat lenyomjon egy nemzetközi multi. (MTI)