Lázár még dolgozik azon, hogy a képviselők beálljanak a Heineken befenyítése mögé

politika
2017 március 21., 18:16
comments 283

Azon dolgozunk, hogy megnyerjünk minden parlamenti képviselőt, hogy közösen védjük meg a nemzeti érdeket” - mondta Lázár János kedd este egy nagylaki lakossági fórumon.

Kedd reggel a hvg.hu írt arról, hogy mivel a Fidesz-frakció jogászai is védhetetlennek tartották, a kormánypárt csendben kihátrálhat a Heineken forgalmazóját akár börtönnel is fenyegető törvényjavaslat mögül. Később a törvénytervezetet benyújtó Lázár János és Semjén Zsolt az atv.hu-n üzent, hogy szó nincs erről.   

Lázár Nagylakon tovább hajtogatta, meg kell védeni a politikai véleménynyilvánítás jogát, ugyanakkor az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát korlátoznák az emberi méltóság védelme érdekében. A törvényjavaslat beterjesztői ehhez próbálnak támogatókat szerezni a parlamenti patkó minden oldaláról.

Ugyanakkor elismerte, hogy a törvényjavaslat nem csak a vörös csillagról szól, hanem arról is, hogy arról is, hogy a romániai Heineken beperelte a Csíki Sör gyártóját. Lázár azt mondta, nem engedhetik, hogy egy magyar sörgyárat lenyomjon egy nemzetközi multi. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.