Trócsányi miniszter cége védi az egyik metrós céget, a BKV ellen

POLITIKA
2017 március 24., 07:40
comments 32

A Magyar Nemzet információja szerint a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli a Bamco nevű alagútépítő céget a BKV elleni perekben, amelyek 4-es metró építése körüli jogvitákat hivatott rendezni. Trócsányi László 13,7 százalékos tulajdonosa az irodának, ügyvédként nem vesz részt a cég munkájában. 

photo_camera Trócsányi László igazságügyi miniszter (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

A helyzet azért bizarr, mert miközben Trócsányi anyagi érdekei azt diktálnák, hogy a Bamco nyerjen a BKV-val szemben, és így az állam minél többet fizessen a külföldi cégnek, addig igazságügyi miniszterként a másik oldalon kellene állnia. 

A pereket a Bamco kezdeményezte, mert a cég kártérítést követel a BKV-től. Több ilyen per is fut  választott bíróságok előtt, és ezek között van olyan per, amit a Bamco a Nagy és Trócsányi irodával együtt már azután indított, hogy Trócsányi igazságügyi miniszter lett 2014-ben. (mno)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.