Aligátorbőr óraszíjakat foglalt le a NAV

ÉLET
2017 március 25., 10:25
comments 70

227 óraszíjat és 12 óraalkatrészt tartalmazó csomag érkezett Svájcból a ferihegyi repülőtérre nemrég. A csomag átvizsgálásakor felmerült a gyanú, hogy a szíjak talán védett állat testének részét tartalmazzák. Ennek az Európai Unióba való behozatalához CITES engedélyek szükségesek, de ezt nem találták meg a csomagban.

photo_camera sad crocodile wearing sombrero 

Így hát a szíjakat megmutatták a Földművelésügyi Minisztériumnak és a Magyar Természettudományi Múzeumnak, akik megállapították, hogy a csomagból 186 óraszíj a védett mississipi aligátor bőréből készült. A szíjakat a NAV lefoglalta és természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett. (MTI) 

photo_camera Régóta kínoz a kérdés, hogy mi a különbség a balra látható aligátor és a jobbon fekvő krokodil közt? Hát elmondom a legszembetűnőbbet: míg az aligátorok szívesebben élnek édesvízi helyeken, a krokodilok a sós vizű élőhelyeket részesítik előnyben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.