Aligátorbőr óraszíjakat foglalt le a NAV

2017 március 25., szombat 10:25
70

227 óraszíjat és 12 óraalkatrészt tartalmazó csomag érkezett Svájcból a ferihegyi repülőtérre nemrég. A csomag átvizsgálásakor felmerült a gyanú, hogy a szíjak talán védett állat testének részét tartalmazzák. Ennek az Európai Unióba való behozatalához CITES engedélyek szükségesek, de ezt nem találták meg a csomagban.

sad crocodile wearing sombrero 

Így hát a szíjakat megmutatták a Földművelésügyi Minisztériumnak és a Magyar Természettudományi Múzeumnak, akik megállapították, hogy a csomagból 186 óraszíj a védett mississipi aligátor bőréből készült. A szíjakat a NAV lefoglalta és természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett. (MTI) 

Régóta kínoz a kérdés, hogy mi a különbség a balra látható aligátor és a jobbon fekvő krokodil közt? Hát elmondom a legszembetűnőbbet: míg az aligátorok szívesebben élnek édesvízi helyeken, a krokodilok a sós vizű élőhelyeket részesítik előnyben. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt