Fidesz: A strasbourgi bíróság elítélte Magyarországot, tehát „a Soros-féle migránsszervezetek 10 milliárdokat kereshetnek a migránsbizniszen”

2017 március 25., szombat 13:52
311

A Fidesz szerint az Emberi Jogok Európai Bírósága Magyarországot elítélő, a „józan ésszel és a jogérzékkel is szembe menő” döntése leleplezi, hogy a „Soros-féle migránsszervezetek tízmilliárdokat kereshetnek a migránsbizniszen”.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója a budapesti sajtótájékoztatóján mondta el, hogy a bíróság a közelmúltban arra kötelezte Magyarországot, hogy két bangladesi elutasított menedékkérőnek 3-3 millió forintos kártérítést, az őket képviselő Helsinki Bizottságnak pedig további 2,7 millió forintos perköltséget kell fizetnie. Mint mondta,

a „Soros György által támogatott Helsinki Bizottság” saját maga kereste meg a két férfit, hogy cinikus módon felhasználja őket a Magyarország elleni támadásához.

A Fidesz politikusa szerint további hasonlóan abszurd ítéletek esetén Magyarországnak összesen több mint 40 milliárd forintot kellene fizetnie a Soros György által támogatott szervezeteknek, és további ugyanekkora összeget az elmúlt időszakban érkezett 15 ezer elutasított menedékkérőnek és illegális határátlépés miatt őrizetbe vetteknek, „így még érthetőbb, hogy a Soros-szervezetek miért támadják olyan vehemensen és olyan szélsőségesen Magyarországot, továbbá miért használnak fel minden alkalmat, hogy országunkat befeketítsék Európában és más nemzetközi fórumokon”.

Orbán Viktor aláírja a római nyilatkozatot (Fotó: Tiziana Fabi / AFP) Fotó: Tiziana Fabi/AFP

Szerinte „ahogy lenni szokott, Soros György, amikor megtámad egy országot, eközben még egy kis pénzt is szívesen keres”, „most is ezt látjuk, ennek a jeleit mutatják ezek az ügyek.” Hidvéghi Balázs szerint Magyarország nem partner sem az illegális migrációban, sem a „migránsbizniszben”, a kormánynak meg kell támadnia a strasbourgi ítéletet, ellen kell állnia ennek a nemzetközi nyomásnak, és nem szabad hagynia, hogy a magyar emberek pénze az illegális bevándorlást és a „migránsbizniszt” segítse – írja az MTI.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt