Dinko, a bolgár migránsvadász most már HARCI HELIKOPTERREL vadászik a menekültekre

külföld
2017 március 26., 10:19
comments 156

Tavaly tavasszal vált európai szintű látványossággá egy Dinko Valev nevű bolgár félamatőr birkózó, akit az ország egyik legnagyobb tévécsatornája, a bTV a „szuperhősként” emlegetett, amiért a hobbiquadozást keresztezte a migránsvadászattal, és a bolgár-török határon menekülteket fogott el „puszta kézzel”.

Dinko, a bolgár migránsvadász (Forrás: a balcanicaucaso.org videója)
photo_camera Dinko, a bolgár migránsvadász (Forrás: a balcanicaucaso.org videója)

Bulgária önjelölt Toroczkai Lászlója csak messziről olyan vicces, mint Irénke néni. A menekültellenes show-t ugyanis olyan elánnal nyomja, hogy tavaly tavasszal két másik emberrel együtt letartóztatták, miután közzétettek egy videót, amin machetével felfegyverkezve üvöltötték a megkötözött menekülteknek, hogy: „No Bulgaria! Go back to Turkey!”

Az üggyel kapcsolatban a politikai elitben konszenzus volt arról, hogy nem lenne szerencsés, ha az elnökválasztás előtt bíróság elé állna Valev, egyelőre nem is volt ítélet. (Nyert is a populista, oroszbarát Rumen Radev tábornok, Bojko Boriszov kormánya pedig lemondott, így heteken belül jön az előrehozott választás.) Ha gyűlöletkeltés vádjával elítélik, akár 4 év börtönt is kaphat. Közben az Iszlám Állam is felfigyelt rá, és 14 millió forintnyi vérdíjat tűzött ki a fejére.

Dinko kb. 50 szimpatizánsával a burgaszi rendőrség előtt 2016. március 25-én, miután kihallgatták az önkéntes járőrözése miatt (Fotó: Hristo Rusev / NurPhoto)
photo_camera Dinko kb. 50 szimpatizánsával a burgaszi rendőrség előtt 2016. március 25-én, miután kihallgatták az önkéntes járőrözése miatt (Fotó: Hriszto Ruszev / NurPhoto)

A 29 éves Dinkó, aki a török határon lévő Jambol megyében él, azt mondta, a kormány nem teljesíti a feladatát, így a hozzá hasonlókra hárul a feladat, hogy megvédjék az országot a „terroristáktól”. Saját bevallása szerint a menekültvadászat neki sport.

Rengeteg szélsőjobboldali támogatót szerzett, akik gyűjtést is szerveztek neki, állítása szerint ebből vette magának a szép, 50 millió forintos „szolgálati” Mercedes S kupéját. Az ilyen posztjai miatt vizsgálja az ügyészség azt is, miből tudja fenntartani a magas életszínvonalát.

link Forrás

Azóta a magyaréhoz hasonlóan a bolgár kormány politikája is jobbra tolódott, így Dinkónak már a szófiai kormányban is akadnak támogatói. Maga Bojko Boriszov ősszel lemondott miniszterelnök miniszterelnök szeptemberben azt mondta, személyesen köszönte meg Dinkónak az önkéntes határvédelmet, és a bolgár határőrség igazgatójával is összekötötte, hogy összeegyeztethessék a feladataikat. Állítólag a kormányzati kapcsolatainak hála sikerült beszereznie azt a két harckocsit is, amivel a Facebookon pózolt:

link Forrás

Mostanra pedig szintet lépett, egy katonai helikopterben videózta magát, mondván, az övé, és „bármikor kész elindulni”. Feltételezések szerint a bolgár vagy az orosz légierő leselejtezett darabjáról van szó. Azt nem tudni, hogy működőképes-e a fotón is látható fegyverzete:

link Forrás

A putyinista férfi egyébként jelenleg is toboroz önkéntes határőröket „jó fizetésért”. Közben a folyamatos önmarketingjéből egyértelműen a kadirovi stílus árad.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Persze akárhogy is pózol nehézfegyverekkel, a törvény értelmében szerencsére nem furikázhat a határnál harckocsival, és nem lőheti katonai helikopterről a háború elől menekülőket. Legalábbis egyelőre. (Sun, Europp, Daily Mail, Dunavmost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.