Merkel szerint nem jó ötlet szankciókkal fenyegetni a folyton pattogó tagállamokat

eu
2017 március 26., 14:36
comments 238

A német kancellár bízik abban, hogy a feszültségeket az EU és az olyan tagállamok között, mint Magyarország és Lengyelország, meg lehet oldani párbeszédes úton, ezért most nem tartaná helyesnek, ha ezeket az államokat pénzügyi szankciókkal fenyegetnék.

Angela Merkel az állami ARD-nek adott interjújában arról beszélt, hogy az Európai Bizottság feladata, hogy a tagállamok tartalmi problémáiról tárgyaljon. Hozzátette, hogy a tagálamok kormányai ezután tárgyalnak a saját aggodalmaikról. Ugyanakkor konkrétan nem nevezte meg Magyarországot és Lengyelországot, annyit mondott, szeretné, ha a joguralmat egész Európában tiszteletben tartanák.

Korábban az osztrák kancellár beszélt arról, hogy kevesebb támogatást kellene fizetni azoknak a tagállamoknak, amelyek nem veszik ki kellőképpen a részüket a menekültválság kezeléséből. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.