Nem törte meg Navalnijt a letartóztatás

2017 március 27., hétfő 8:13
45

Hiába tartóztatták le és állították már hétfőn bíróság elé, Alexej Navalnij nem tört meg. Meghallgatásán közölte, hogy nem neki, hanem a korrupció gyanújába keveredett miniszterelnöknek, Dmitrij Medvegyevnek kéne ott állnia és felelnie a kérdésekre.

Oleg és Alekszej Navalnij a moszkvai bíróságon 2014 decemberében, amikor csalás vádjával 3,5 év börtönre ítélték őket. Alekszej büntetését felfüggesztették, öccsét viszont leültették. (AFP PHOTO / DMITRY SEREBRYAKOV)

Navalnij a hétvégén országszerte tüntetéseket szervezett Medvegyev korruptsága ellen. Mivel ezeket a tüntetéseket a hatóságok nem engedélyezték, engedély nélküli tüntetés szervezése miatt emelhetnek vádat ellene. Ezért akár hosszú évekre is bebörtönözhetik.

A hatóságok erőszakosan csaptak le a tüntetőkre, akik közül országszerte ötszázat tartóztattak le.

A tüntetések azután szerveződtek, hogy Navalnij dokumentumokat közölt arról, hogy Medvegyev több villát, jachtot, szőlészetet tulajdonol, bár erre hivatalos fizetéséből biztosan nem futná. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt