Nem törte meg Navalnijt a letartóztatás

külföld
2017 március 27., 08:13
comments 45

Hiába tartóztatták le és állították már hétfőn bíróság elé, Alexej Navalnij nem tört meg. Meghallgatásán közölte, hogy nem neki, hanem a korrupció gyanújába keveredett miniszterelnöknek, Dmitrij Medvegyevnek kéne ott állnia és felelnie a kérdésekre.

Oleg és Alekszej Navalnij a moszkvai bíróságon 2014 decemberében, amikor csalás vádjával 3,5 év börtönre ítélték őket. Alekszej büntetését felfüggesztették, öccsét viszont leültették. (AFP PHOTO / DMITRY SEREBRYAKOV)
photo_camera Oleg és Alekszej Navalnij a moszkvai bíróságon 2014 decemberében, amikor csalás vádjával 3,5 év börtönre ítélték őket. Alekszej büntetését felfüggesztették, öccsét viszont leültették. (AFP PHOTO / DMITRY SEREBRYAKOV)

Navalnij a hétvégén országszerte tüntetéseket szervezett Medvegyev korruptsága ellen. Mivel ezeket a tüntetéseket a hatóságok nem engedélyezték, engedély nélküli tüntetés szervezése miatt emelhetnek vádat ellene. Ezért akár hosszú évekre is bebörtönözhetik.

A hatóságok erőszakosan csaptak le a tüntetőkre, akik közül országszerte ötszázat tartóztattak le.

A tüntetések azután szerveződtek, hogy Navalnij dokumentumokat közölt arról, hogy Medvegyev több villát, jachtot, szőlészetet tulajdonol, bár erre hivatalos fizetéséből biztosan nem futná. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.