Dick Cheney szerint bizonyos körökben háborús cselekménynek tekintenék azt, amit az oroszok csináltak

2017 március 28., kedd 10:41
138
Dick Cheney 2017. február 24-én, a Zsidó Koalíció Las Vegas-i konferenciáján. Ethan Miller/Getty Images Fotó: Ethan Miller

Dick Cheney-t, George W. Bush egykori alelnökét két dologgal biztos nem lehet vádolni: hogy ne lenne elég republikánus, vagy hogy túlzott erkölcsi fenntartásai lennének pártja szolgálatában. Végül is karrierjét még Richard Nixon kormányában kezdte. Ehhez képest most ő is szembekerült az aktuális, republikánus elnökkel, Donald Trumppal. Cheney ugyanis Trumppal szemben

határozottan állítja, hogy Oroszország megpróbált komolyan beavatkozni az amerikai választásokba.

"Nincs kérdés efelől" - mondta, hozzátéve, hogy ezt "bizonyos körökben háborús cselekménynek tekintenék". Emellett ő "nem becsülné alá" azt, hogy mekkora súlya volt az orosz "beavatkozásnak" az amerikai demokratikus folyamatokba.

Persze Cheney egy előző kor gyermeke, amit jelez az is, hogy az Economic Times Globális Üzleti Csúcstalálkozó című rendezvényén felszólalva a globalizációs mozgalmat siratta. Szerinte most "növekvő számú veszély" fenyegeti "a globalizációs mozgalmat, amiről ma beszélnünk kéne". (Via Business Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt