Dick Cheney szerint bizonyos körökben háborús cselekménynek tekintenék azt, amit az oroszok csináltak

külföld
2017 március 28., 10:41
comments 138
Dick Cheney 2017. február 24-én, a Zsidó Koalíció Las Vegas-i konferenciáján. Ethan Miller/Getty Images
photo_camera Dick Cheney 2017. február 24-én, a Zsidó Koalíció Las Vegas-i konferenciáján. Ethan Miller/Getty Images

Dick Cheney-t, George W. Bush egykori alelnökét két dologgal biztos nem lehet vádolni: hogy ne lenne elég republikánus, vagy hogy túlzott erkölcsi fenntartásai lennének pártja szolgálatában. Végül is karrierjét még Richard Nixon kormányában kezdte. Ehhez képest most ő is szembekerült az aktuális, republikánus elnökkel, Donald Trumppal. Cheney ugyanis Trumppal szemben

határozottan állítja, hogy Oroszország megpróbált komolyan beavatkozni az amerikai választásokba.

"Nincs kérdés efelől" - mondta, hozzátéve, hogy ezt "bizonyos körökben háborús cselekménynek tekintenék". Emellett ő "nem becsülné alá" azt, hogy mekkora súlya volt az orosz "beavatkozásnak" az amerikai demokratikus folyamatokba.

Persze Cheney egy előző kor gyermeke, amit jelez az is, hogy az Economic Times Globális Üzleti Csúcstalálkozó című rendezvényén felszólalva a globalizációs mozgalmat siratta. Szerinte most "növekvő számú veszély" fenyegeti "a globalizációs mozgalmat, amiről ma beszélnünk kéne". (Via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.