Juhász Péter közös listát akar az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és a Kétfarkú Kutya Párttal, de az MSZP-vel, a DK-val és a Liberálisokkal nem

POLITIKA
2017 március 28., 08:43

Juhász Péter interjút adott az Indexnek, és hosszan beszélt a 2018-as választásra való felkészülésről is. Azt mondta, szeretné, ha közös listát tudna állítani az összes olyan ellenzéki párt, amik nemcsak a Fidesszel, hanem a 2010 előtti magyar baloldallal is szemben állnak. Juhász ezek közé az erők közé sorolja az Együttet, az LMP-t, a Párbeszédet, a Momentumot és a Kétfarkú Kutya Pártot.

Az új pólusnak nevezett összefogásba viszont Juhász nem venné bele a DK-t, az MSZP-t és a Liberálisokat sem.

Juhász azt gondolja, hogy egy tízes skálán hatos erősségű esélye van annak, hogy egy ilyen közös lista létrejöjjön. Egy ilyen összefogás már csak azért sem biztos, mert a Momentum (ami a Juhász által felsorolt csoportok között a mostani közvélemény-kutatások szerint az első vagy a második legnagyobb párt) többször jelezte, hogy semmilyen párttal nem akarnak közösen indulni semmilyen választáson.

Juhász azt mondta, minden erejét az új pólus összehozására fordítaná, ezért azt tervezi, hogy lemond az V. kerületi képviselői mandátumáról is. (Index)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.