Orbán legyőzhetetlen logikája CEU-ügyben

POLITIKA
2017 március 29., 11:09

„A Soros-egyetem nem különbözik a többi felsőoktatási intézménytől abban a tekintetben, hogy egyik sem állhat a törvények felett"  

- reagált az ATV-nek a sajtófőnökén keresztül Orbán Vikor a CEU-ra vonatkozó kérdésre. Ami kikezdhetlen érvelés, hiszen az Orbán által csak Soros-egyetemnek nevezett Közép-Európai Egyetemet ellehetlenítő törvényjavaslatot éppen a kormány nyújtotta be kedden este. De persze nem a Soros elleni hadjárat részeként, hanem szakmai alapon.

És miközben Trump elnökségétől olyan sokat várt Orbán Viktor, az Egyesült Államok nagykövetsége közleményt adott ki, amiben jelzik: „az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem (Central European University) működését Budapesten.” 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.