Eddig már majdnem 1 millió euróba került az államnak a paksi hitel

politika
2017 március 31., 13:38
comments 68

Az LMP-s Szél Bernadett kérdezett rá a Miniszterelnökségnél, hogy mennyibe került eddig a paksi hitel. Az erre adott válaszában Lázár János emlékeztet arra, hogy az uniós versenyjogi vizsgálatok miatt a magyar állam eddig nem tudta megnyitni a paksi bővítésre kért, orosz hitelkeretet. 

Ugyanakkor azért, hogy a hitel elérhető maradjon, a magyar kormánynak tavaly március 31-én 250 ezer euró rendelkezésre tartási díjat kellett befizetnie. Hozzátette, hogy a kifizetésre a versenyjogi vizsgálat nem volt kihatással, így uniós kifizetési tiltás alá sem esett.

Mivel az Európai Bizottság 2016-ban sem zárta le a vizsgálatát, a kormánynak idén 762 500 eurót kellett kifizetnie rendelkezésre tartási díjként az oroszoknak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.