Ruhákkal, játékokkal megpakolva érkezik Kínából az első Hszian-Budapest tehervonat

gazdaság
2017 április 02., 07:27
comments 117

Útnak indították az északnyugat-kínai Hszian városából Budapestre az első nagy tehervonatot. A 41 vagonból álló szerelvény ruhákkal, játékokkal, háztartási és elektronikai eszközökkel megpakolva érkezhet április második felében Budapestre.

Ez az első járat a vonalon, de a tervek szerint rendszeresen érkezhetnek majd így tehervonatok, amelyek 17 nap alatt teszik majd meg a 9300 kilométeres utat, vagy harminc nappal gyorsabban, mint korábban.

A szerelvények az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint Kazahsztán, Oroszország, Belarusz és Lengyelország érintésével érkeznek Budapestre, bár gyanítom, hogy még legalább egy országot útba kell ejteniük, tekintve, hogy ezekkel az országokkal Magyarország nem határos. (Via People.cn. Címlapképünk illusztráció, Pat Dalton / Flickr CC BY-NC 2.0 fotója.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.