Kovács Zoltán ma a CEU-n vett volna részt egy panelbeszélgetésen, de utolsó pillanatban inkább lemondta az egészet

politika
2017 április 03., 13:18

Hétfő este 18.15-kor, a CEU Nádor utcai épületében az Administratégia című könyv megjelenés apropóján nagy kerekasztal-beszélgetés lesz. A nyilvános programot hetekkel ezelőtt szervezték le, amikor még híre sem volt annak, hogy az egyetem állítólag súlyos jogsértések közepette működik, és hamarosan megvonhatják működési engedélyét. 

A CEU-n végzett Deliága Ákos, a chatbotokkal (csevegő robotokkal) foglalkozó Talk-A-Bot ügyvezetője, Kovács Zoltán kormányszóvivő és Deutsch Tamás miniszteri biztos a CeBIT-ről szóló sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly / kormany.hu)
photo_camera A CEU-n végzett Deliága Ákos, a chatbotokkal (csevegő robotokkal) foglalkozó Talk-A-Bot ügyvezetője, Kovács Zoltán kormányszóvivő és Deutsch Tamás miniszteri biztos a CeBIT-ről szóló sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

A könyv azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy miként érjünk el sikereket közigazgatási vezetőként, így aztán teljesen természetes, hogy a szervezők elhívták a CEU korábbi diákját, a jelenleg kormányszóvivőként dolgozó Kovács Zoltánt, hogy ossza meg tapasztalatait a közönséggel. Kovács – Soros ide vagy oda – el is fogadta a meghívást. Neve olvasható volt a résztvevők között – egészen ma délelőttig. 

Reggel még Kovács neve szerepelt az esemény online hirdetőtábláján, ki is ment egy meghívó, amin a neve rajta volt. Azóta eltűnt a CEU honlapjáról, a szervezők levették, lemondta a részvételt. 

Nemrég a kormány rádöbbent, hogy a magyar felsőoktatás egyik legjelentősebb problémája az, hogy a CEU státusza rendezetlen, ezért kedden már sürgősségi eljárásban tervezik elfogadni a törvényt, ami alapján ezt jogszerűen ki is tudják majd mondani. 

A kormányszóvivő, akinek tanulmányait a Magyar Nemzet szerint 23 millió forinttal támogatta meg a milliárdos filantróp, öt nappal ezelőtt sietett leszögezni, hogy maradéktalanul egyetért a kormány szándékaival, hiszen „senki nem állhat a törvények felett”, a szabályok mindenkire vonatkoznak. Vasárnap több ezer ember vonult végig Budapesten, hogy kifejezze szolidaritását az egyetem mellett.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.