Kovács Zoltán ma a CEU-n vett volna részt egy panelbeszélgetésen, de utolsó pillanatban inkább lemondta az egészet

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hétfő este 18.15-kor, a CEU Nádor utcai épületében az Administratégia című könyv megjelenés apropóján nagy kerekasztal-beszélgetés lesz. A nyilvános programot hetekkel ezelőtt szervezték le, amikor még híre sem volt annak, hogy az egyetem állítólag súlyos jogsértések közepette működik, és hamarosan megvonhatják működési engedélyét. 

A CEU-n végzett Deliága Ákos, a chatbotokkal (csevegő robotokkal) foglalkozó Talk-A-Bot ügyvezetője, Kovács Zoltán kormányszóvivő és Deutsch Tamás miniszteri biztos a CeBIT-ről szóló sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

A könyv azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy miként érjünk el sikereket közigazgatási vezetőként, így aztán teljesen természetes, hogy a szervezők elhívták a CEU korábbi diákját, a jelenleg kormányszóvivőként dolgozó Kovács Zoltánt, hogy ossza meg tapasztalatait a közönséggel. Kovács – Soros ide vagy oda – el is fogadta a meghívást. Neve olvasható volt a résztvevők között – egészen ma délelőttig. 

Reggel még Kovács neve szerepelt az esemény online hirdetőtábláján, ki is ment egy meghívó, amin a neve rajta volt. Azóta eltűnt a CEU honlapjáról, a szervezők levették, lemondta a részvételt. 

Nemrég a kormány rádöbbent, hogy a magyar felsőoktatás egyik legjelentősebb problémája az, hogy a CEU státusza rendezetlen, ezért kedden már sürgősségi eljárásban tervezik elfogadni a törvényt, ami alapján ezt jogszerűen ki is tudják majd mondani. 

A kormányszóvivő, akinek tanulmányait a Magyar Nemzet szerint 23 millió forinttal támogatta meg a milliárdos filantróp, öt nappal ezelőtt sietett leszögezni, hogy maradéktalanul egyetért a kormány szándékaival, hiszen „senki nem állhat a törvények felett”, a szabályok mindenkire vonatkoznak. Vasárnap több ezer ember vonult végig Budapesten, hogy kifejezze szolidaritását az egyetem mellett.