Nem tudták bizonyítani, hogy hálapénzt kér, de már nem dolgozik SOTE-n a szülészorvos

Egészségügy
2017 április 03., 15:38

Március 3-án indult etikai vizsgálat a SOTE II. klinikájának egyik főorvosa ellen, miután egy Facebook bejegyzés szerint 160 ezer forintot kért egy szülés levezetéséért.

„A vizsgálat során - mivel egymással ellentétes állítások fogalmazódtak meg és az egyetem lehetőségei korlátozottak a tények feltárását illetően - nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani az érintett orvos felelősségét.”

Ezt írta mai közleményében Semmelweis Egyetem, de azt is hozzáteszik, hogy az orvos „már a vizsgálat lezárta előtt, meghallgatását követően kezdeményezte a Semmelweis Egyetemmel fennálló, minden, a munkavégzés alapjául szolgáló jogviszonya megszüntetését. Így 2017. március 17-től megbízási és önkéntes segítői jogviszonya is megszűnt.

Az ügy alapja a Másállapotot a szülészetben Facebook csoport egyik bejegyzése. Ezek szerint az orvos azt mondta szülés után egy kismamának, hogy 160 ezer forintot kell fizetnie neki, mert ennyi a

  • a műtő bérleti díja
  • és a műtőben lévő csapat pénze.

A bejegyzés alatti kommentekből az derült ki, hogy nem ez az első ilyen eset, úgy tűnt, hogy bejáratott rendszer működik a SOTE II. klinikáján, amiben pénzt kérnek a kismamáktól.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.