Nem tudták bizonyítani, hogy hálapénzt kér, de már nem dolgozik SOTE-n a szülészorvos

2017 április 3., hétfő 13:38
38

Március 3-án indult etikai vizsgálat a SOTE II. klinikájának egyik főorvosa ellen, miután egy Facebook bejegyzés szerint 160 ezer forintot kért egy szülés levezetéséért.

„A vizsgálat során - mivel egymással ellentétes állítások fogalmazódtak meg és az egyetem lehetőségei korlátozottak a tények feltárását illetően - nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani az érintett orvos felelősségét.”

Ezt írta mai közleményében Semmelweis Egyetem, de azt is hozzáteszik, hogy az orvos „már a vizsgálat lezárta előtt, meghallgatását követően kezdeményezte a Semmelweis Egyetemmel fennálló, minden, a munkavégzés alapjául szolgáló jogviszonya megszüntetését. Így 2017. március 17-től megbízási és önkéntes segítői jogviszonya is megszűnt.

Az ügy alapja a Másállapotot a szülészetben Facebook csoport egyik bejegyzése. Ezek szerint az orvos azt mondta szülés után egy kismamának, hogy 160 ezer forintot kell fizetnie neki, mert ennyi a

  • a műtő bérleti díja
  • és a műtőben lévő csapat pénze.

A bejegyzés alatti kommentekből az derült ki, hogy nem ez az első ilyen eset, úgy tűnt, hogy bejáratott rendszer működik a SOTE II. klinikáján, amiben pénzt kérnek a kismamáktól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt