Rétvári új érve: Az a csalás, hogy a CEU amerikai diplomát is ad

A hétfői parlamenti vitában az interpellációk idején Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő hozta elő ismét a CEU-ról szóló törvényt. "Miért sodorják még mélyebb tudásválságba az országot? Önöket tényleg csak a lopás érdekli?" - kérdezte.

Rétvári Bence azt magyarázta válaszában, hogy a CEU azért csal, mert Amerikában nem oktat diákokat, viszont az általa megbízott, egyébként magyarországi székhelyű Közép-európai Egyetem kiad a nevében amerikai diplomát is. Rétvári szerint ez azért csalás, mert a többi magyar egyetem nem ad ki amerikai diplomát, és aki nem a CEU-ra jár, annak el kell utaznia Amerikába, drága pénzen ott kell tanulnia. "Mi ez, ha nem csalás?" - tette fel a kérdést Rétvári.

Kunhalmi erre azt mondta, hogy Rétvári hazdik mint a vízfolyás, a kormány a legsötétebb diktatúrát idézi, és sötét lyukká változtatják Magyarországot. "Sötét aljas gazemberség, amit tesznek" - fejezte be:

Rétvári érvelése arra utal, hogy a kormány a kedden elfogadandó törvénnyel az egyetem amerikai lábát akarja kiütni, vagyis elvben békén hagynák az egyetemet, csak nem engednék, hogy olyan diplomát adjon, mint eddig. Ez messziről nézve nem az egyetem megszüntetését jelenti, a valóságban viszont az egész oktatási modelljét teszi tönkre, hiszen egy csak Magyarországon érvényes diploma kedvéért aligha lehet a mostani oktatókat és diákokat Budapestre hívni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.