Barabási Albert László arra kéri Áder Jánost, segítsen, hogy a józan ész a politika fölé emelkedhessen

politika
2017 április 5., 7:38
comments 196

Barabási Albert László, a nemzetközileg is elismert fizikus és hálózatkutató, aki a múlt héten arról írt, mindegy ki hol áll politikailag, mindenkinek ki kell állnia a CEU mellett, akit érdekel a tudomány sorsa, most Áder János köztársasági elnöknek írt levelet, amiben azt kéri,

„segítsen, hogy a józan ész a politika fölé emelkedhessen”.

Mint írja: „oktatóként és kutatóként úgy érzem, hogy a Közép-európai Egyetem ellehetetlenítését célzó, parlament által tegnap megszavazott törvény módosítás messzemenően ellentmond a magyar nemzet tudományba és oktatásba vetett hitébe és büszkeségébe. Bízok benne, hogy a Köztársasági Elnök Úr mindet megtesz, hogy a törvényjavaslat ne válhasson törvénnyé.”

Itt a teljes, a CEU ellen elfogadott, kártékony és ostoba törvény ellen írt nyílt levele:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt