Barabási Albert László arra kéri Áder Jánost, segítsen, hogy a józan ész a politika fölé emelkedhessen

politika
2017 április 05., 07:38

Barabási Albert László, a nemzetközileg is elismert fizikus és hálózatkutató, aki a múlt héten arról írt, mindegy ki hol áll politikailag, mindenkinek ki kell állnia a CEU mellett, akit érdekel a tudomány sorsa, most Áder János köztársasági elnöknek írt levelet, amiben azt kéri,

„segítsen, hogy a józan ész a politika fölé emelkedhessen”.

Mint írja: „oktatóként és kutatóként úgy érzem, hogy a Közép-európai Egyetem ellehetetlenítését célzó, parlament által tegnap megszavazott törvény módosítás messzemenően ellentmond a magyar nemzet tudományba és oktatásba vetett hitébe és büszkeségébe. Bízok benne, hogy a Köztársasági Elnök Úr mindet megtesz, hogy a törvényjavaslat ne válhasson törvénnyé.”

Itt a teljes, a CEU ellen elfogadott, kártékony és ostoba törvény ellen írt nyílt levele:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.