Börtönre ítélték egy somogyi falu fideszes polgármesterét

2017 április 5., szerda 11:46
78

Jogerősen börtönbüntetést szabott ki Heresznye fideszes polgármesterér, egy családsegítő nőre és egy harmadik társukra a Kaposvári Törvényszék, mivel törvénytelenül szerezték meg egy idős vízvári férfi 18 millió forintos hagyatékát. A polgármester a másodrendű vádlott volt, a harmadrendű pedig a családsegítő, rá az ügyészi indítvánnyal szemben csak felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a bíró. Az ügyészség fellebbezett az ítélet súlyosbításáért.

A vád szerint a Somogy megyei Heresznye fideszes polgármestere, Kolics Gábor napi kapcsolatban állt a közeli Vízvár településen családsegítőként dolgozó harmadrendű vádlottal, és rajta keresztül tudta meg, hogy Vízváron örökös nélkül meghalt egy férfi, akinek komoly hagyatéka van. Felkérték egy rossz anyagi helyzetben lévő ismerősüket (az elsőrendű vádlottat), hogy álljon elő egy hamis végrendelettel, cserébe pedig 3 millió forintot ígértek neki.

Az ismerős be is csatolta a hamis végrendeletet, ennek alapján a közjegyző 2014. márciusban átadta a 4,8 millió forint értékű ingatlant és 13 millió 200 ezer forintnyi értékpapírt. Az elsőrendű vádlott ezeket visszaváltotta, megtartott 3 milliót, a többi pénzt és az ingatlan kulcsait pedig átadta a polgármesternek. Később az elsőrendű vádlott tudomást szerzett arról is, hogy a halottnak volt egy életbiztosítása is, ennek ürügyén 2 milliót kifizettetett magának a bankkal.

A Népszava szerint a polgármester két év, a családsegítő nő pedig két év négy hónap börtönt kapott, Heresznyén pedig időközi polgármester-választást kell kiírni. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt