Habony Árpád restaurátorképzését is Soros fizette

2017 április 5., szerda 4:15
90

A Közép-európai Egyetem és Soros György elleni hadjáratában nem igazán zavarja a kormányt, hogy több politikusuk is Soros pénzén tudott versenyképes képzéseken részt venni. Azt eddig is mindenki tudta, hogy Orbán Viktor Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, de ugyanígy tett Szájer József és Németh Zsolt is, Kövér László, Schmidt Mária és Sumpf István pedig támogatást kapott Sorostól. Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig egyenesen a Közép-európai Egyetemen végzett.

Most kiderült az is, hogy

Habony Árpád is Soros-iskolába járt,

a Hübners-féle Ki Kicsoda kiadványban megjelent önéletrajza szerint 1987 és 1990 között az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és a Soros Alapítvány közös papírrestaurátor iskoláját végezte.

A két intézmény együttműködését Poprády Géza, az OSZK egykori főigazgatója hozta tető alá, és a Soros-alapítvány több millió forinttal támogatta a képzést. Habony ebben az iskolában került kapcsolatba több emberrel is, akikkel később jól menő közös vállalkozásokat alapított. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt