Habony Árpád restaurátorképzését is Soros fizette

POLITIKA
2017 április 05., 04:15
comments 89

A Közép-európai Egyetem és Soros György elleni hadjáratában nem igazán zavarja a kormányt, hogy több politikusuk is Soros pénzén tudott versenyképes képzéseken részt venni. Azt eddig is mindenki tudta, hogy Orbán Viktor Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, de ugyanígy tett Szájer József és Németh Zsolt is, Kövér László, Schmidt Mária és Sumpf István pedig támogatást kapott Sorostól. Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig egyenesen a Közép-európai Egyetemen végzett.

Most kiderült az is, hogy

Habony Árpád is Soros-iskolába járt,

a Hübners-féle Ki Kicsoda kiadványban megjelent önéletrajza szerint 1987 és 1990 között az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és a Soros Alapítvány közös papírrestaurátor iskoláját végezte.

A két intézmény együttműködését Poprády Géza, az OSZK egykori főigazgatója hozta tető alá, és a Soros-alapítvány több millió forinttal támogatta a képzést. Habony ebben az iskolában került kapcsolatba több emberrel is, akikkel később jól menő közös vállalkozásokat alapított. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.