Habony Árpád restaurátorképzését is Soros fizette

POLITIKA
2017 április 05., 04:15
comments 89

A Közép-európai Egyetem és Soros György elleni hadjáratában nem igazán zavarja a kormányt, hogy több politikusuk is Soros pénzén tudott versenyképes képzéseken részt venni. Azt eddig is mindenki tudta, hogy Orbán Viktor Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, de ugyanígy tett Szájer József és Németh Zsolt is, Kövér László, Schmidt Mária és Sumpf István pedig támogatást kapott Sorostól. Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig egyenesen a Közép-európai Egyetemen végzett.

Most kiderült az is, hogy

Habony Árpád is Soros-iskolába járt,

a Hübners-féle Ki Kicsoda kiadványban megjelent önéletrajza szerint 1987 és 1990 között az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és a Soros Alapítvány közös papírrestaurátor iskoláját végezte.

A két intézmény együttműködését Poprády Géza, az OSZK egykori főigazgatója hozta tető alá, és a Soros-alapítvány több millió forinttal támogatta a képzést. Habony ebben az iskolában került kapcsolatba több emberrel is, akikkel később jól menő közös vállalkozásokat alapított. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt