Orbán Ráhel svájci iskolája pont úgy működik, mint amiért elüldöznék a CEU-t Magyarországról

POLITIKA
2017 április 5., 16:13
comments 341

Orbán Viktor legnagyobb lánya a Corvinuson megszerzett alapszak után a Svájcban, a lausanne-i École Hoteliere 2015-ös Executive MBA szakján tanult tovább, befizetve a nagyjából 15 millió forintos tandíjat

Az École Hoteliere honlapjáról derül ki, hogy az elit vendéglátóipari iskola olyan diplomát ad, amit az Egyesült Államokban akkreditáltak, Svájcban pedig elismerik. Az amerikai akkreditációt New England oktatásért felelős szervezete intézi, az iskola képzését ugyanakkor e mellé befogadja egy svájci egyetem is, ezért a diplomákat ott is elismerik. 

Az elmúlt egy hét során az volt a fideszes képviselők egyik érve arra, hogy miért kell ellehetetleníteni az ország legjobb egyetemét, hogy a CEU két diplomát ad, a magyar mellett egy amerikait is. Orbán Viktor a Kossuth rádióban egyenesen arról beszélt, hogy a CEU ezzel csalást követ el:

„Magyarországon, ha működik egy magyar egyetem, egy diplomát ad ki, ehhez képest van egy egyetem, amely kettőt: egy Magyarországon és egy Amerikában érvényeset. Ez nem fair a többi magyar egyetemmel szemben.”

Majd hozzátette, hogy „felfoghatatlan, hogy miért kellene nekünk a saját magyar egyetemeinket hátrányba hozni", és igazságtalan előnyt biztosítani külföldieknek”.

De úgy látszik, ez az érv csak akkor merül fel, amikor a CEU-t kell elüldözni, saját lánya továbbtanulásánál nem jelentett problémát, hogy egy csaló intézetbe írassák be. 

Igaz, ez se lóg ki különösebben a többi CEU ellen felhozott fideszes érvből, mivel azok mindegyike vagy mellébeszélés vagy konkrét hazugság volt

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt