Uniós főtanácsnok: Szabálytalan volt az online szerencsejátékok magyarországi engedélyezési eljárása

POLITIKA
2017 április 5., 10:26
comments 59

Megsértette a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvét az online szerencsejáték-engedélyek odaítélésének magyar szabályozása – ismertette az uniós főtanácsnok indítványát az EU luxembourgi székhelyű bírósága.

A bírósági tájékoztatás szerint Maciej Szpunar főtanácsnok indítványában hangsúlyozta, komoly átláthatósági problémák merülnek fel az online szerencsejátékok szabályozásával, ugyanis a koncessziós jog odaítélésére jogosult magyar hatóság olyan széles mérlegelési mozgástérrel rendelkezik, ami nem biztosítja az objektív és előzetesen ismert kritériumokon alapuló pályáztatási eljárás lebonyolítását. A hatóság akkor sem köteles kiadni az engedélyt, ha a kérelmező teljesítette a megbízható szerencsejáték-szervező státusz megszerzéséhez szükséges feltételeket – írja az MTI.

Az ügy előzménye, hogy Magyarországon online szerencsejátékokat engedély nélkül nyújtó és ezért szankciókkal sújtott máltai cég (Unibet International Limited) azért indított keresetet a magyar bíróságok előtt, mivel állítása szerint a magyar hatóságok megsértették a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvét azzal, hogy egy egyébként Magyarországon nem tiltott tevékenységet azért nem végezhetnek jogszerűen a cégek, mert az ehhez szükséges koncessziós szerződés megkötésének alapját képező nyilvános pályázatot nem írták ki.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Emlékeztetőül: Andy Vajna épp Tiborcz Istvánnal kávézott, miközben az ölébe pottyant az online kaszinópiac.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt