A CEU rektora végigturnézta fél Amerikát, miközben a magyar kormány hiába teper

oktatás
2017 április 6., 14:20
comments 125

A Közép-európai Egyetem közleményben tudatta, hogy az elnök-rektora, Michael Ignatieff a Fehér Ház, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának és Kongresszusának alábbi magas rangú tisztviselőivel és újágírókkal találkozott az Egyesült Államokban:

  • Fiona Hill, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának tagja, európai és orosz ügyekért felelős elnöki tanácsadó
  • Thomas A. Shannon, politikai ügyekért felelős helyettes külügyi államtitkár
  • Hoyt Yee, eurázsiai és európai ügyekért felelős külügyi államtitkár-helyettes, a közép- és délkelet-európai kapcsolatok felelőse
  • A Képviselőház és a Szenátus demokrata és republikánus tagjai, beleértve a Szenátus és a Képviselőház Külügyi Bizottságainak magas rangú tagjait
  • Karen Donfried, a német Marshall Alapítvány elnöke

A közlemény szerint Ignatieff „örömmel tapasztalta, hogy milyen mértékben támogatja a CEU tanszabadságának védelmét az Egyesült Államok Kormányzata és Kongresszusa”, aminek „számos tagja fejezte ki felé aggodalmát az új magyar felsőoktatási törvény magyar-amerikai kapcsolatokra gyakorolt negatív hatásával kapcsolatban”. Mint közölték, Ignatieff hétfőn Berlinbe utazik, hogy ismertesse a CEU helyzetét a német politikusokkal, egyetemi vezetőkkel, alapítványokkal és a médiával, és ha visszatér, tájékoztatja az egyetem közösségét és a sajtót utazása eredményeiről.

photo_camera Thomas A. Shannon és Michael Ignatieff találkozása (Fotó: CEU)

Eközben – Orbán nagy reményeivel ellentétben – a magyar kormányhoz egyáltalán nem került közelebb a Trump-kormány, még a CEU ügyében is látványosan az egyetem mellé álltak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt