Orbán megírta a Néppárt frakcióvezetőjének: nem igaz, hogy a kormány egyetemet zárat be, és egyébként is Soros

2017 április 6., csütörtök 8:29
438
Orbán április 3-án a parlamentben. Kép: Illyés Tibor/MTI Fotó: Illyés Tibor

Nemcsak a fideszes EP-képviselők írtak levelet a néppártiaknak, hanem maga Orbán Viktor is megírta Manfred Weber frakcióvezetőnek:

a minden tényalapot nélkülöző információk Soros Györgyhöz tartozó szervezetektől, illetve személyektől származnak.

Az Origo által idézett levél szerint „a miniszterelnök felhívta a frakcióvezető figyelmét arra”, hogy a napokban több, egyébként „jó szándékú és Magyarországgal szimpatizáló” közéleti szereplő valótlan tényeken alapuló nyilatkozatokat tett. 

Manfred Weber. Kép: BERND VON JUTRCZENKA Fotó: Bernd Von Jutrczenka/dpa

„A valótlanságok között szerepel, hogy Magyarországon a kormány egyetemet zárna be, és tanszabadságot sértően akarna beavatkozni bármely felsőoktatási intézmény működésébe.”

Orbán azért írt a Fidesz európai parlamenti pártcsaládját vezető politikusnak, mert arról értesült, hogy Webert lobbisták keresték meg a magyarországi Soros-egyetem ügyében - írja szó szerint az Origo.

A „lobbisták keresték meg” kifejezéssel Orbán egyébként azt akarta kifejezni, hogy maga Weber írta ki a Twitterre szerdán, hogy telefonon beszélt a CEU rektorával, majd azt írta, hogy az Európai Bizottságnak kell megvizsgánia a CEU ellen hozott törvényt 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt