Orbán megírta a Néppárt frakcióvezetőjének: nem igaz, hogy a kormány egyetemet zárat be, és egyébként is Soros

politika
2017 április 6., 8:29
comments 434
photo_camera Orbán április 3-án a parlamentben. Kép: Illyés Tibor/MTI

Nemcsak a fideszes EP-képviselők írtak levelet a néppártiaknak, hanem maga Orbán Viktor is megírta Manfred Weber frakcióvezetőnek:

a minden tényalapot nélkülöző információk Soros Györgyhöz tartozó szervezetektől, illetve személyektől származnak.

Az Origo által idézett levél szerint „a miniszterelnök felhívta a frakcióvezető figyelmét arra”, hogy a napokban több, egyébként „jó szándékú és Magyarországgal szimpatizáló” közéleti szereplő valótlan tényeken alapuló nyilatkozatokat tett. 

photo_camera Manfred Weber. Kép: BERND VON JUTRCZENKA

„A valótlanságok között szerepel, hogy Magyarországon a kormány egyetemet zárna be, és tanszabadságot sértően akarna beavatkozni bármely felsőoktatási intézmény működésébe.”

Orbán azért írt a Fidesz európai parlamenti pártcsaládját vezető politikusnak, mert arról értesült, hogy Webert lobbisták keresték meg a magyarországi Soros-egyetem ügyében - írja szó szerint az Origo.

A „lobbisták keresték meg” kifejezéssel Orbán egyébként azt akarta kifejezni, hogy maga Weber írta ki a Twitterre szerdán, hogy telefonon beszélt a CEU rektorával, majd azt írta, hogy az Európai Bizottságnak kell megvizsgánia a CEU ellen hozott törvényt 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt