Semjén Zsolt Teheránba utazott, hogy aláírjon egy egyezményt, miszerint Irán és Magyarország közösen épít atomreaktorokat, amiket majd afrikai országoknak sózunk el

gazdaság
2017 április 06., 11:27
comments 407

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke Teheránban tárgyal az iráni atomenergia-ügynökség vezetőjével, Ali Akbar Salehivel arról, hogy korábbi megállapodások értelmében Magyarország az oroszokkal hagyományosan jó atomkapcsolatokat ápoló Iránnal közösen épít majd kisebb, 25 megawattos atomreaktorokat, amiket afrikai és ázsiai országoknak adunk el közösen, írja az iráni sajtó. Az egyezményt a Tehran Times szerint alá is írják. 

photo_camera Fotó: Tasnim News Agency

Az LMP reakciója a hírre:

„Megdöbbenéssel értesülhetett a magyar közvélemény ma arról a híresztelésről, hogy Magyarország nukleáris együttműködésről szóló megállapodást köt Iránnal. Azzal az Iránnal, amellyel kapcsolatban a mai napig nem lehet bizonyossággal kizárni, hogy atomfegyvert kíván fejleszteni, amellett, hogy köztudottan a terrorizmus egyik fő támogatója, és amely ország hosszú évek óta gyakorlatot csinál abból, hogy nem engedi be a nemzetközi szervezetek megfigyelőit.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt