A CEU-ügy miatt kilép a KDNP-ből Lukácsi Katalin

POLITIKA
2017 április 07., 13:17
comments 429

„Nem akarsz félszívű követőt. Énekeltük tegnap Felházon. Fontos lépést tettem meg tegnap, életem egy fontos szakaszát zártam le, nem kis vívódások után. Tegnap kiléptem az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségből és kilépek a Kereszténydemokrata Néppártból is, ahová az elmúlt négy és öt évben életem energiáinak jelentős részét fektettem be” - ezzel vezeti fel Lukácsi Katalin, a KDNP-s Barankovics István Alapítvány projektmenedzsere azt a posztot, amiben beszámol döntése háttéről. 

link Forrás

A politikai útkeresését is érintő posztban Lukácsi három okot jelölt meg a KDNP elhagyására: 

  • „A kormánypártok retorikája Ferenc pápával szemben, tavaly nyáron sokkolt a nyílt szembehelyezkedés. 
  • Aztán a Népszabadság megszüntetése tette számomra egyértelművé, hogy az én demokrácia felfogásom gyökeresen eltér a pártométól, 
  • most pedig a CEU-s ügy (és hogy tisztújítás van a szervezetemben) sürgetővé tette a következtetések levonását.  

A posztot így zárja: „Nem tartom magam tökéletesnek. Nem ítélem meg korábbi társaimat. Akarok bízni minden demokratikus párt tagjában és aktivistájában, egyedül ez a bizalom demokráciánk alapja még a törvényeket megelőzően. Mindannyiunknak bátor és soha el nem csüggedő közéleti aktivitást kívánok, mert csak így épülhet tovább Magyarország! Ne féljünk tévedni, az én életem, ha azt nézzük, tévedések láncolata, mégis tudunk értéket teremteni! Egy helyen viszont lehetünk egész szívű követők. Jézusban nincs csalódás, szívemet elsőként most már neki adom, hogy Ő aztán úgy ossza szét, ahogy arra szükség van.” (Heti Válasz)

Címlapkép: Kőrösi Csoma Sándor Program

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.