A moszkvai amerikai nagykövetség már az USA-ellenes erőszak veszélyére figyelmezteti az országban lévő amerikaiakat

külföld
2017 április 07., 16:52
comments 82

Miközben jelenleg is zajlik az ENSZ BT rendkívüli ülése a péntek hajnali szíriai támaszpont ellen kivitelezett amerikai rakétatámadás (illetve az Aszad-féle gáztámadás) miatt, a Guardian moszkvai tudósítója, Shaun Walker már arról posztolt Twitteren, hogy a moszkvai amerikai követség már figyelmeztette az Oroszorságban lévő amerikaiakat, hogy vigyázzanak magukra. 

link Forrás

A közlemény szerint a nagykövetség emlékezteti az országban lévő összes amerikai állampolgárt, hogy a jelenlegi politikai helyzetben fontos, hogy a legnagyobb körültekintéssel és helyzetértékeléssel járjanak el. A jelenlegi események tükrében nagyobb léptékű demonstrációkra, a személyük ellen irányuló zaklatásokra és USA-ellenes érzelmek felerősödésére van esély. Egyben figyelmeztetik az amerikai állampolgárokat, hogy még a békésnek induló demonstrációk is erőszakba csaphatnak át. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.