Egy év börtönre ítélték a brit DJ-t Tunéziában, aki egy müezzin imára hívásából készített remixet játszott le

ZENE
2017 április 07., 17:09
comments 147

A londoni születésű, de Berlinben élő Dax J múlt héten, az incidens után elhagyta az országot, így távollétében ítélte el őt a bíróság Grombalia városában. Egy tunéziai nightklubban játszott le egy számot, ami egy müzezzin imára hívő énekáből készített remix volt. Közerkölcsök megsértésével vádolták meg válaszul . 

A hatóságok azóta be is zárták a Nabeul városában található nightklubot, erről mi is írtunk korábban. Az esetről egy videóból értesültek, ami a közösségi oldalakon kezdett el terjedni. 

Nabeul kormányzója, Mnaouar Ouertani arról beszélt, hogy nem fogják engedni, hogy vallási érzésükben támadják meg őket. 

A buli az Orbit fesztivál része volt. A szervezők elnézést kértek, de szerintük ez nem az ő felelősségük, a brit DJ már több európai országban játszotta már a dalt, de arra valóban nem gondoltak, hogy egy muszlim országban ez sértő lehet. 

DJ Dax J is elnézést kért mindenkitől, akit megbántott volna. Valószínűleg amúgy azzal, hogy lelépett az országból, a dj-nek sikerült megúsznia, hogy bármennyi időt is börtönbe töltsön. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt