Fideszes politikusok szervezkednek az olimpiai bizottság fideszes elnöke ellen

sport
2017 április 07., 07:34
comments 180

Alighanem megküldte a selyemzsinórt a Fidesz Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének. Nehéz másként értelmezni azt a cikket, ami a kormányközeli Nemzeti Sport címlapján jelent meg, és arról az egyeztetésről szól, amin sportvezetőként fideszes politikusok jelentek meg, a témája pedig a MOB-tisztújítása volt. 

A tárgyalást Kósa Lajos hívta össze (Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke) a Parlamentben, ott volt Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke, Deutsch Tamás, az MTK elnöke, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, és Bánki Erik, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja és még vagy ötvenen. 

A sürgős összejövetel célja, hogy még a május 2-ai tisztújító közgyűlés előtt módosítsák a MOB alapszabályát. Lenne ugyanis ellenjelöltje Borkainak, korábbi barátja és kollégája, a szintén olimpiai bajnok Szabó Bence, akit Borkai ősszel leváltott a főtitkári posztról. 

Borkai Zsolt Orbán Viktorral és Kósa Lajossal a 2019-es és 2021-es vizes világbajnokság rendezésérõl szóló magyar pályázat prezentációja elõtt Barcelonában. Fotó: MTI/Kovács Anikó
photo_camera Orbán Viktor és Kósa Lajos Borkai Zsolttal - a háttérben Szabó Bence - a 2019-es és 2021-es vizes világbajnokság rendezésérõl szóló magyar pályázat prezentációja elõtt Barcelonában. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A Nemzeti Sport céloz arra, hogy Szabó Bence mellett lehet további jelölt is az elnöki posztra, esetleg politikus is pályázhat. (Borkai maga is volt fideszes országgyűlési képviselő, az összeférhetetlenségi szabályok miatt végül a győri polgármesteri posztot választotta, amit szintén fideszes színekben szerzett meg.) 

Állítólag szó van arról is, hogy Schmitt Pál térhetne vissza a MOB-élére, ahonnan az államfővé választása miatt mondott le. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.