Íme a brüsszeli fotópályázat győztesei

MŰVÉSZET
2017 április 07., 11:53
comments 69

Van egy jó képed Brüsszelről? Oszd meg velünk! – így szólt hétfői pályázati felhívásunk, amit abból az alkalomból tettünk közzé, hogy a magyar kormány elképesztő méretű EU-ellenes kampányba kezdett, és az országot elárasztották a Brüsszel megállítására felhívó plakátok. 

Felhívásunkra számtalan pályamű érkezett, itt vannak a legjobbak.

Honorable mention: Liliána

A zsüri értékelése: A kép láthatóan nem Brüsszelben készült, Liliána diszkvalifikálva. Sajnáljuk, legközelebb figyeljen jobban!

photo_camera Fotó: Liliána

5. helyezés: Zoltán

A zsűri értékelése: Jó a témaválasztás, jó az ötlet, bár ha kicsit közelebb megy Brüsszelhez, esetleg teleobjektívet használ, több látszana belőle!

photo_camera Fotó: Zoltán

4. helyezés: Dániel

A zsűri értékelése: Kissé unalmas a centrális kompozíció, de szépek a fények, ügyesen játszik a tükröződő felületekkel, és sikerült szép, felhős égboltot választania háttérnek. Folytassa!

photo_camera Fotó: Dániel

3. helyezés: Ladislaus

A zsűri értékelése: Kissé szigorú a képkivágás, a jobb alsó sarokban mégis ott maradt egy zavaró színfolt, ami feleslegesen eltereli a szemet a fő témáról (Brüsszelről). Ne feledje, a több néha kevesebb!

photo_camera Fotó: Ladislaus

2. helyezés: Gergely

A zsűri értékelése: Gyönyörűek a szürke különböző tónusai, miközben szemcsék egyáltalán nem látszanak. Önben egy Ansel Adams veszett el! Milyen hívót, milyen fixírt használ?

photo_camera Fotó: Gergely

1. helyezés: István Zoltán

A zsűri értékelése: A tökéletes témaválasztás (Brüsszel) mellett a zsűri nagyra értékeli, hogy az alkotó nem ragadt le a puszta formalizmusnál, és az egész alakos emberábrázolással sikerült némi humánummal megfűszereznie a többi pályázó által preferált, alapvetően technokrata (technicista?) megközelítést. Gratulálunk!

photo_camera Fotó: István Zoltán

Minden pályázónak köszönjük a részvételt, és ne feledjék: Brüsszelt mindenképpen meg kell állítani, mert különben megzabálja a rezsit!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.