Külön keret van Farkas Flórián hűtőjének feltöltésére

2017 április 7., péntek 8:11
176

Alig szerepel a nyilvánosság előtt Farkas Flórián, fideszes országgyűlési képviselő, amióta kiderült, hogy az általa kitalált "Híd a Munka Világába"-program 1,6 milliárdjával nem sikerül elszámolni. Az Országos Roma Önkormányzat elnöki posztjáról ugyan lemondott, de továbbra is Orbán Viktor romaügyi megbízottja. 

Ebben akkora pénzek már nem mozognak, mint az luxusirodákra, autókra elköltött, valójában felzárkóztatásra szánt uniós támogatásban, de azért némi apró így is leesik. 

A 24.hu szerint az LMP-s Hadházy Ákos kérésére Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár azt írta: van egy kerete a miniszterelnöksének, amiből a biztosok vendégek fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkek vásárlására, hűtőfeltöltésre kapnak pénzt. Farkas Flórián 2015-ben közel 200 ezer, 2016-ban pedig 240 ezer forintért pakolhatot a frigóba. Idén kisebb a vendégforgalom, egyelőre csak 20 ezer forintot számoltak el erre a célra. 

Visszatérve a 1,5 milliárdos csalásra. Polt Péter máricusi tájékoztatása szerint

  • a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 2015. február 24. óta folyik nyomozás,
  • azaz több mint két éve,
  • de "az ügyben még nem hallgattak ki gyanúsítottat",
  • a nyomozás határideje 2017. június 24., de "egyelőre nem határozható meg, hogy a nyomozás eddig az időpontig ténylegesen lezárul-e, a nyomozás határidejének meghosszabbítása nem zárható ki."