Az iráni elnök ugyanúgy reagált az amerikaiak válaszcsapására, mint az oroszok

külföld
2017 április 08., 08:40
comments 117

Hasszán Rohani iráni elnök szerint egy független vizsgálatnak kellene kiderítenie, ki vetett be vegyi fegyvereket a héten Szíriában. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy az amerikai rakétacsapások miatt megerősödhetnek a szélsőségesek a régióban.

Fotó: AFP/Aleksey Nikolskyi/Sputnik
photo_camera Fotó: AFP/Aleksey Nikolskyi/Sputnik

Azt kérjük, hogy álljon fel egy független vizsgálótestület, hogy kiderítse, honnan érkeztek a vegyi fegyverek”- mondta Rohani. Az oroszok mellett az irániak számítanak az Aszad-rezsim másik szövetségesének, akik katonai és gazdasági segítséges is nyújtottak a szír kormánynak a túléléshez.

Az amerikai haditengerészet péntek hajnalban 59 rakétát lőtt ki a homszi Sajrat légitámaszpontra, ahonnan hírszerzési értesüléseik szerint a szíriai civilek elleni vegyi támadást indították.

A pénteken végrehajtott, amerikai válaszcsapásról azt mondta, a világnak vissza kell utasítani az ehhez hasonló politikát, mert az csak rombolást és fenyegetést hoz a régióra és a világra. „Az amerikai agresszió a Sarjat légitámaszpont ellen erősíti a helyi szélsőségeseket, valamint a teljes törvénytelenséget és bizonytalanságot, ezért el kell ítélni.

Az amerikaiak támadása után szinte ugyanezt mondta Putyin szóvivője is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.