Majd 13 kilométer magasan, útközben segítettek világra egy újszülöttet

ÉLET
2017 április 09., 04:13
comments 129
Diaby Nafi 13 kilométer magasan, egy repülő fedélzetén hozta világra gyermekét, Kadijut, a repülő személyzetének segítségével. TURKISH AIRLINES / HANDOUT
photo_camera Diaby Nafi 13 kilométer magasan, egy repülő fedélzetén hozta világra gyermekét, Kadijut, a repülő személyzetének segítségével. TURKISH AIRLINES / HANDOUT

Kevés ember büszkélkedhet menőbb születési helynél az újszülött Kadijunál, aki

12800 méter magasban, a Turkish Airlines egyik Boeing 737-esének fedélzetén jött világra.

Kadiju édesanyjánál közvetlenül azután indult meg a szülés, hogy repülője felszállt Guinea fővárosából, Conarkyból. "A személyzet észrevette, hogy a 28 hetes terhes Nafi Diabynak fájásai vannak. Azonnal reagáltak, és segítettek neki a szülésben" - írta közleményében a légitársaság.

A szülésben a légikísérők mellett az utasok is segítettek. A hírek szerint a baba és az anya is jól van, bár landolás után mindkettejüket kórházba szállították megfigyelésre.

A légitársaságok gyakorlata szerint a várandós nők terhességük 36. hetéig repülőre szállhatnak, bár a 28. hét után ehhez orvosi igazolást is kérnek. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.