26 milliárdos hitel Iránnak atomerőműre

POLITIKA
2017 április 10., 14:56

Vasárnap ért véget Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hivatalos látogatása Iránban. Az útról a Miniszterelnöki Sajtóiroda számolt be az MTI-nek, közleményük szerint 

a magyar-iráni kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, ezen belül a nukleáris biztonsági együttműködésről is tárgyalt Semjén Iránban.

Illetve a magyar-iráni kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, ezen belül a nukleáris biztonsági együttműködésről is tárgyalt Semjén Teheránban. Ezek részleteiről a Havasi Bertalan vezette Sajtóiroda nem számolt be. 

Semjén Zsolt. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
photo_camera Semjén Zsolt. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Az ATV megnézte a helyi sajtó beszámolóit, amikből jóval több részlet derül ki. A Tehran Times szerint például a két ország közti 

a nukleáris együttműködés lényege, hogy együtt építenének kis atomreaktorokat, amiket Ázsiában és Afrikában értékesítenének. 

A projekt közös finanszírozásban valósulna meg a Mehr News Agency szerint. Ehhez 

a magyarországi bankok 85 millió eurós, mintegy 26 milliárd forintos hitelkerettel járulnak hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.