A kormány kedvenc biztonsági cége, a Valton 1,4 milliárd forintért dolgozik az úszó világbajnokságon

2017 április 10., hétfő 10:28
72

Három szerződést is kötnek az úszó világbajnokságra a kormánykedvenc, a nemzeti ünnepek biztosításával is megbízott, a Városligetet is őrző Valton-Sec-kel. Miután minden, az úszó világbajnoksággal kapcsolatos közbeszerzésnél felmentést adott a kormány a nyílt eljárás alól, így meghirdetni sem kell, meghívott cégek között dől el, ki kapja a megbízást. Őrzés-védelemben mindhárom esetben a Valton lett a nyertes. 

Az első még egy kis aprópénz volt, 58 752 000 forintért őrzik az Angol utcában, Gyárfás Tamás egykori Nap-kelte székházában a világbajnokság egyik irodáját. 

A második már egy jelentős tétel, 1,1 milliárdról szól, a szerződés szerint ez van benne: 

„Dagály Úszóaréna és környéke, Hajós Uszoda és környéke, Batthyány téri High Diving helyszín, Városligeti Műjégpálya - szinkronúszás, Balatonfüred - nyíltvízi úszás helyszíne, Hotelek, kiegészítő helyszínek”.

A Közbeszerzési Értesítőben ma megjelent harmadik megbízás megint csak a Dagályról szól, egészen pontosan „a DUNA ARÉNA teljes körű vagyonvédelmi és őrzés-védelmi feladatainak ellátása a „17. FINA világbajnokság” megrendezéséhez kapcsolódóan.”

Igen, az előzőben is ott volt a Duna Aréna. Ez a harmadik megbízás 244 296 000 forintról szól. 

Az összesen csak a Valtonnak 1,4 milliárd az úszó vébére. A világbajnokság teljes költsége már messze meghaladja a 100 milliárdot, amit nem nyílt közbeszerzéseken költöttek el. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt