Akciózott az MSZP a parlamentben, Rétvári szerint a szocialisták kínosak a tüntetőknek is

POLITIKA
2017 április 10., 11:53
comments 162

Napirend előtt a CEU-ügyet hozta szóba a parlamentben Kunhalmi Ágnes. Szerinte a Fidesz-kormány rárontott saját népére. Úgy látja, ez az ügy nem Sorosról, nem Brüsszelről vagy Putyinról szól, hanem Magyarországról. Színtiszta politikai döntéssel be akarnak zárni egyetemet. Aki az egyetemet támadja, az a tudást támadja, a magyar gyermekeket és a tanárokat támadja, elárulja saját hazáját. Szerinte ezért minimum életfogytiglan hatalomtól való eltiltás jár.

Szocialista képviselők a lex CEU ellen demonstrálnak a parlamentben 2017 április 10-én.

Beszéde közben frakciótársai feltartott lapokon azt kérték az államfőtől, hogy ne írja alá a CEU-t ellehetlenítő törvényt. Emiatt egyébként büntetésre számíthatnak. Az elnöklő Sneider Tamás ugyanis megállapította, hogy a képviselők megszegték a szemléltetés szabályait, mert arról előzetesen nem tájékoztatták a házbizottságot.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára előbb azon élcelődött, hogy az MSZP frakciónak csak harmada vett részt az akcióban. Aztán megkérdezte, hogy ugyan milyen felhalamazással szólalt meg, kiket tudhat maga mögött az ügyben Kunhalmi, mert a tüntetésre a szocialisták csak úgy mehettek el, ha nem viselik a pártjelvényeiket. Vagyis a tüntetők - ha a kormány egyik vagy másik döntésével nem is értenek egyet-, de az MSZP-től távol akarják magukat tartani. Aztán még felemlegette a 2006-os lovasrohamot, gumilövedékeket, ezzel szemben most lehetett tüntetni, és ceterum censeo: a felsőoktatási törvény módosítása arról szól, legyen a törvény előtt mindenki egyenlő.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.