Akciózott az MSZP a parlamentben, Rétvári szerint a szocialisták kínosak a tüntetőknek is

POLITIKA
2017 április 10., 11:53
comments 165

Napirend előtt a CEU-ügyet hozta szóba a parlamentben Kunhalmi Ágnes. Szerinte a Fidesz-kormány rárontott saját népére. Úgy látja, ez az ügy nem Sorosról, nem Brüsszelről vagy Putyinról szól, hanem Magyarországról. Színtiszta politikai döntéssel be akarnak zárni egyetemet. Aki az egyetemet támadja, az a tudást támadja, a magyar gyermekeket és a tanárokat támadja, elárulja saját hazáját. Szerinte ezért minimum életfogytiglan hatalomtól való eltiltás jár.

Beszéde közben frakciótársai feltartott lapokon azt kérték az államfőtől, hogy ne írja alá a CEU-t ellehetlenítő törvényt. Emiatt egyébként büntetésre számíthatnak. Az elnöklő Sneider Tamás ugyanis megállapította, hogy a képviselők megszegték a szemléltetés szabályait, mert arról előzetesen nem tájékoztatták a házbizottságot.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára előbb azon élcelődött, hogy az MSZP frakciónak csak harmada vett részt az akcióban. Aztán megkérdezte, hogy ugyan milyen felhalamazással szólalt meg, kiket tudhat maga mögött az ügyben Kunhalmi, mert a tüntetésre a szocialisták csak úgy mehettek el, ha nem viselik a pártjelvényeiket. Vagyis a tüntetők - ha a kormány egyik vagy másik döntésével nem is értenek egyet-, de az MSZP-től távol akarják magukat tartani. Aztán még felemlegette a 2006-os lovasrohamot, gumilövedékeket, ezzel szemben most lehetett tüntetni, és ceterum censeo: a felsőoktatási törvény módosítása arról szól, legyen a törvény előtt mindenki egyenlő.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt