Kilépett a professzor a Corvinus Tudományos Tanácsából, mert az egyetemen a megtorlástól való félelem uralkodik

 „Az utóbbi napokban személyesen tapasztaltam, hogy sok corvinusos diák és oktató fél az egytemen belüli megtorlástól a CEU melletti kiállása miatt. Egyértelmű, hogy ezt a félelmet részben az egyetem vezetősége keltette, és amikor nyilvánvalóvá vált, nem tett komoly lépéseket az enyhítésére”

- ezzel indokolja Kőszegi Botond, a CEU Közgazdaságtan Tanszékének professzora, az MTA doktora, Yrjö Jahnsson-díjas közgazdász, hogy kilép a Corvinus Tudományos Tanácsából.

A Facebookon is közétett levélben azt írja, hogy ilyen körülmények között nem tud a TT tagja maradni.

A múlt héten írtuk meg, hogy a Corvinus Egyetem rektora, a volt századvéges Lánczi András éppen akkor tartotta fontosnak, hogy levelet írjon az egyetem polgárainak, és figyelmeztesse őket a véleménynyilvánítás során követendő magatartásformák fontosságára, és az ezt szabályozó Etikai Kódexre, amikor a Corvinus tanítói és diákjai nagy tömegben írták alá a CEU melletti petíciót. 

A jelek szerint az üzenete célba ért a Corvinuson, bár voltak, akik ez után is kiálltak a CEU-ért.

Kőszegi Botond azzal zárja a levelét, hogy az utóbbi években rengeteg értelmes és érdekes diákkal és oktatóval ismerkedett meg a Corvinusról. „Szaktudásom, érdeklődésem, és időm függvényében továbbra is szívesen tartom a szakmai kapcsolatot kutatókkal, tartok előadásokat diákoknak, és veszek részt konferenciákon. De döntéshozatalban nem veszek részt”.

A címlapkép a CEU honlapjáról van.