Németh Szilárd már azt is ellehetetlenítette, hogy egyáltalán kérdezni lehessen a kormányzati oldalon futó orosz kódról

politika
2017 április 10., 09:25
comments 186

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke már vasárnap jelezte, hogy kérdéseket kíván feltenni bizottsága hétfői ülésén a nemzetbiztonsági szolgálatoknak a kormány nemzeti konzultációs honlapján futó orosz kódról.

Arról, amiről kiderült, hogy elküldi a Yandex nevű orosz analitikai cégnek a kitöltők személyes adatait és válaszait is.

Arról, amiről a konzultációs honlap működtetéséért felelős Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap sértődött közleményben közölte, hogy az ég világon semmi baj nincs vele, de eltávolítják, mert "rosszindulatú belemagyarázásra ad lehetőséget".

A bizottság hétfői ülése előtt már a testület LMP-s tagja, SZél Bernadett is jelezte, hogy volnának kérdései. Ezeket meg is próbálták volna feltenni az ellenzéki képviselők, csakhogy ahhoz, hogy ezt megtehessék, bizottsági döntés kellett volna.

Ezt Szél Facebook-bejegyzése alapján a bizottság fideszes alelnöke, Németh Szilárd és kormánypárti képviselőtársai ellehetetlenítették azzal, hogy határozatképtelenné tették az ülést.

link Forrás

"Ezen az ülésen a Fidesz ismét átlépett egy vörös vonalat, nemzetbiztonsági bizottságon ilyen még sosem volt, álláspontom szerint ott tartunk, hogy gyakorlatilak megkérdőjelezik, Magyarország kormányfőjét Viktornak vagy Vladimirnak hívják" - írta bejegyzésében Szél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.