Németh Szilárd már azt is ellehetetlenítette, hogy egyáltalán kérdezni lehessen a kormányzati oldalon futó orosz kódról

2017 április 10., hétfő 9:25
192

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke már vasárnap jelezte, hogy kérdéseket kíván feltenni bizottsága hétfői ülésén a nemzetbiztonsági szolgálatoknak a kormány nemzeti konzultációs honlapján futó orosz kódról.

Arról, amiről kiderült, hogy elküldi a Yandex nevű orosz analitikai cégnek a kitöltők személyes adatait és válaszait is.

Arról, amiről a konzultációs honlap működtetéséért felelős Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap sértődött közleményben közölte, hogy az ég világon semmi baj nincs vele, de eltávolítják, mert "rosszindulatú belemagyarázásra ad lehetőséget".

A bizottság hétfői ülése előtt már a testület LMP-s tagja, SZél Bernadett is jelezte, hogy volnának kérdései. Ezeket meg is próbálták volna feltenni az ellenzéki képviselők, csakhogy ahhoz, hogy ezt megtehessék, bizottsági döntés kellett volna.

Ezt Szél Facebook-bejegyzése alapján a bizottság fideszes alelnöke, Németh Szilárd és kormánypárti képviselőtársai ellehetetlenítették azzal, hogy határozatképtelenné tették az ülést.

"Ezen az ülésen a Fidesz ismét átlépett egy vörös vonalat, nemzetbiztonsági bizottságon ilyen még sosem volt, álláspontom szerint ott tartunk, hogy gyakorlatilak megkérdőjelezik, Magyarország kormányfőjét Viktornak vagy Vladimirnak hívják" - írta bejegyzésében Szél.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt