Az Áder elleni tüntetésen őrizetbe vett Gulyás Mártonért tüntettek a Gyorskocsi utcánál, néhányan rendőrsorfallal lökdösődtek

politika
2017 április 11., 14:09
comments 422

Gulyás Márton aktivistát tegnap éjszaka óta tartják őrizetben, miután tiltakozásul az ellen, hogy Áder János államfő aláírta a CEU-ellenes törvényt, narancssárga festékkel akarta megdobni a Sándor-palota épületét. Az ügyészség csoportos garázdaság elkövetésével vádolja.

Szűts Miklós festőművész (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Szüts Miklós festőművész (Fotó: Botos Tamás)

Plankó Gergő tudósítónk a helyszínről jelentette, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség épülete elől több mint 200 tüntető vonult át a Belgrád rakpartról a Lánchídon át a Gyorskocsi utcába, mert ott van őrizetben – elvileg 72 óráig – Gulyás Márton.

A tüntetők azt skandálták, hogy:

  • „Marcit ki, Orbánt be!”
  • „Szabad ország, szabad egyetem!”
  • „Repülővel jöttünk!”
  • „Bajszos szar!”

A tüntetők között ott volt Demszky Gábor volt főpolgármester is, aki a Hír Tv-nek azt mondta, hogy az 1970-es és 1980-as években érte tüntettek úgy, mint most Gulyás Mártonért.

Egy tüntető a megafonba azt mondta be, hogy: „Ki szeretnénk cserélni Gulyás Marcit Gulyás Gergelyre.”

A tüntetők a Gyorskocsi utcai fogda bejárata elé leültek, és követelték Gulyás Márton szabadon bocsátását.

Ezután több sorban rendőrök álltak fel az épület védelmére, pár száz tüntetőből néhányan nekifeszültek a több soros rendőrsorfalnak, és lökdösődni kezdtek.

link Forrás

Azóta gyakorlatilag nem történt változás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.