Az Áder elleni tüntetésen őrizetbe vett Gulyás Mártonért tüntettek a Gyorskocsi utcánál, néhányan rendőrsorfallal lökdösődtek

2017 április 11., kedd 14:09
443

Gulyás Márton aktivistát tegnap éjszaka óta tartják őrizetben, miután tiltakozásul az ellen, hogy Áder János államfő aláírta a CEU-ellenes törvényt, narancssárga festékkel akarta megdobni a Sándor-palota épületét. Az ügyészség csoportos garázdaság elkövetésével vádolja.

Szüts Miklós festőművész (Fotó: Botos Tamás)

Plankó Gergő tudósítónk a helyszínről jelentette, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség épülete elől több mint 200 tüntető vonult át a Belgrád rakpartról a Lánchídon át a Gyorskocsi utcába, mert ott van őrizetben – elvileg 72 óráig – Gulyás Márton.

A tüntetők azt skandálták, hogy:

  • „Marcit ki, Orbánt be!”
  • „Szabad ország, szabad egyetem!”
  • „Repülővel jöttünk!”
  • „Bajszos szar!”

A tüntetők között ott volt Demszky Gábor volt főpolgármester is, aki a Hír Tv-nek azt mondta, hogy az 1970-es és 1980-as években érte tüntettek úgy, mint most Gulyás Mártonért.

Egy tüntető a megafonba azt mondta be, hogy: „Ki szeretnénk cserélni Gulyás Marcit Gulyás Gergelyre.”

A tüntetők a Gyorskocsi utcai fogda bejárata elé leültek, és követelték Gulyás Márton szabadon bocsátását.

Ezután több sorban rendőrök álltak fel az épület védelmére, pár száz tüntetőből néhányan nekifeszültek a több soros rendőrsorfalnak, és lökdösődni kezdtek.

Azóta gyakorlatilag nem történt változás.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt