Németh Zsolt szerint az amerikai helyettes-államtitkár nem a hivatalos amerikai álláspontot képviseli

2017 április 11., kedd 21:59
292

A Hír Tv beszélt Németh Zsolttal, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökével arról, hogy az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára, Hoyt Yee Budapestre utazott, és kifejezte az Egyesült Államok kormányának aggodalmát a Soros György által alapított CEU-t ellehetetlenítő törvény elfogadása miatt.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Németh Zsolt, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. április 3-án (Fotó: Illyés Tibor / MTI) Fotó: Illyés Tibor/MTI

Németh Zsolt erre azt mondta, hogy az amerikai diplomata szavai nem a hivatalos amerikai álláspontot tükrözik. Németh úgy fogalmazott, hogy:

„Hát ez egy vélemény, és egyébként egy helyettes-államtitkárról beszélünk, és tudtommal ő az elmúlt években is ugyanezt a pozíciót töltötte be, várjuk a jelenlegi amerikai adminisztrációnak a válaszát arra, hogy meg tudjuk-e kötni azt a megállapodást, ami lehetővé teszi, hogy a CEU folytassa a munkáját.”

Tehát még egyszer: Németh szerint egy amerikai külügyi tisztségviselő nyilatkozata egy hivatalos úton „magánvélemény”, nem amerikai pozíció, csak mert nem elég magas rangú és nem a friss Trump-kormány nevezte ki. Egyébként a CEU rektora, Michael Ignatieff a Trump-kinevezett Fiona Hill-lel is tárgyalt, és Hoyt Yee is hivatkozott rá az Indexnek adott interjújában.  

Azaz: mégis miről beszél Németh Zsolt?

Update: Jaj, szegény Németh Zsolt

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt