Országszerte tüntetnek a szabad oktatás és a civil szféra védelmében

2017 április 12., szerda 13:16
54

Nagy tüntetésre készül Budapesten: szerda délután 15 óráig 13 ezer ember jelezte a Facebookon, hogy biztosan részt vesz a Hősök Terére a "Hősök Vétója" néven meghirdetett demonstráción, amit a civil szféra és az oktatási szabadság ügyében szerveztek kis aktivista csoportok szerda délután 17.30-ra.  

Fotó: Major Csaba

További 15 ezer ember érdeklődik az esemény után, időközben tüntetők egy klikkje pedig már a felvonulás utánra is gondol: ők 19.30-tól reggelig az Oktogon elfoglalására készülnek. 

Nem szunnyadnak viszont vidéken sem: a CEU ugyan budapesti egyetem, de a szabad felsőoktatás és a civil szféra ügye súlyosan érinti az ország többi részét is, ezért több nagyvárosban is demonstrációt szerveznek. Hódmezővásárhelyen már lezajlott a flashmob, szerda délután 14 órakor, itt a többi helyszín és időpont:

Békéscsaba: 17.30, Szent István tér

Miskolc: 18.00, Szinva Terasz

Sopron: 18.30, Hűség Kút, Várkerület

Szeged: 17.00, SZTE József Attila Tanulmányi Központ, Ady tér 10.

Debrecen: csütörtök 18.30, Polgármesteri Hivatal, Piac utca 20.

Az Oktatási Szabadságért csoport a Facebookon gyűjti a felsőoktatási törvénymódosítás és a civilek ellen íródott törvény elleni tiltakozásokat. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt