Beszáll a plakátőrületbe a Momentum is

politika
2017 április 12., 11:51
comments 250

A Momentum Mozgalom a Nolimpia kampányra összesen 18,5 millió forintot gyűjtött össze, most pedig újra kalapozásba kezdtek, hogy egy pozitív kampánnyal válaszoljanak a kormány országot beterítő brüsszelezésére. Vasárnap indították a gyűjtést, és azt írják, "már több millió forintnál jár a támogatásaink összege". 

"Másképp látjuk, mint a kormány: most az a fontos, hogy indítsuk be Magyarországot. Mire lesz elég az adományotok? Egy Facebook-hirdetés már 5 forintból is kijöhet. 5 000 forintból már egy négyzetméternyi plakátot is megfinanszírozhatsz. Nagyjából 50 000 forintért pedig egy egész óriásplakáttal járulhatsz hozzá a kampányhoz. A cél az, hogy minden megyében legyenek plakátjaink" - írják az adakozásra buzdító momentumosok a honlapon.   

A Momentum üzenete elsőre működőképesnek látszik: egyszerre reflektál a kormányzati propagandára, és próbálja eladni magát a jövő évi választásokra. A párt mellékelt egy plakáttervet is friss FB-posztjukban.

Az elmúlt hetekben az összes párt belehúzott a plakátolásba: az MSZP "Fizessenek a gazdagok!" felhívással indított, a kormány Brüsszel megállítására buzdít, a Jobbik pedig a Fidesz erős embereit vette célba tolvajozós kampányával. Erre a hírek szerint a kormány azonnal reagálni fog, és nemsokára érkeznek a Simicska Lajos és Vona Gábor főszereplévésel készülő molinók, amin a Jobbik-elnököt egy rángatható bábuhoz hasonlítják majd. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.