Több francia és amerikai városban is elkezd adót fizetni az Airbnb

külföld
2017 április 12., 17:29
comments 15

Az Airbnb-vel a legtöbb hotelnek, panziónak és önkormányzatnak az a baja, hogy nem fizet adót (vagy kevesebbet fizet), pedig lényegében ugyanazt a turisztikai szolgáltatást nyújtja, amit az adózó vetélytársai. Emiatt a cég több városban is komoly perekre kényszerült, és több helyen meg is hátrált, és beleegyezett abba, hogy elkezd adózni.

Ez azt jelenti, hogy a szállásért egy kicsivel többet kell fizetniük a turistáknak.

Az Airbnb most belement abba, hogy adót fizet még 31 francia városban, 10 amerikai városban, Texas államban és a kaliforniai Coachellában, ahol a világhírű fesztivált is tartják. Ezzel összesen 275-re emelkedett azoknak az önkormányzatoknak a száma, amik egyezségre bírták az Airbnb-t az adófizetésről. (Mashable, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.