Az Igazságügyi Minisztérium épületétől az Oktogonra vonult a spontán tüntetés

POLITIKA
2017 április 13., 20:40
comments 111

A csütörtöki ítélet után, melyben garázdaságért ítélték el a Sándor-palotát lemosható festékes flakonokkal megdobni próbáló Gulyás Mártont és Varga Gergőt, este 10 körül spontán tüntetés kezdődött az Igazságügyi Minisztérium épülete előtt.

Fotó: Halász Júlia / 444
photo_camera Fotó: Halász Júlia / 444

Tudósítóink szerint 10 után nemsokkal nagyjából 150 ember lehetett a Kossuth tér közelében fekvő épületnél, most is mennek skandálások, például hogy "ki nem ugrál, államügyész." 

Fél 11 körül viszont otthagyták az IM épületét és vonulni kezdtek. Ezt az is indokolhatja, hogy a korábbi estékhez képest most jóval hidegebb van, azaz az egyhelyben álldogálás ma kevésbé tűnhetett jó döntésnek. A pár száz fős tömeg végül a Nagykörutat elfoglalva a Nyugati pályaudvar felé indult meg. Az este egyik slágerskandálása a "Közmunkára jöttünk!" volt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.