TV2 Tények: Felfordulás, kiborogatott szemetesek, rumli maradt az erőszakos tüntetők után

elmebaj
2017 április 13., 17:29
comments 217

Ha valaki egész nap nem olvasott híreket és egyetlen információforrása a nap folyamán a Fidesz által megszállt TV2 esti híradója volt, azt is gondolhatná, hogy szerda este Budapesten egy erőszakos tömeg tört-zúzott, majd komoly rendetlenséget hagyott maga után. 

(Arról, hogy mi történt valójában a budapesti utcákon szerda este, itt írtunk részletesebben.)

A csütörtöki beszámolóhoz Gönczi Gábor adta az arcát, és a riport arra az egy incidensre volt kihegyezve, hogy a Fidesz székházánál rövid ideig tartó zajló rendőrsorfallal való dulakodás során valaki egy hangosbeszélővel megütötte az Echo TV operatőrét. Elhangzik az is, hogy a tüntetők a Fidesz-székháznál dobálták a rendőröket, ekkor látni is, ahogy valaki egy papírrepülőt dob előre. 

A háromperces riportba ezen kívül belefért még az is, hogy rendetlenség és rumli maradt a tüntetők után, pedig az éjszakai élő adásokból lehetett látni, hogyan szedtek szemetet a résztvevők. 

Megemlítik azt is, hogy szerdán a civilek ellen tervezett törvény miatt tüntettek. A szervezők közül senkit nem kérdeztek meg az anyagban, idézik viszont azt a fideszes Gulyás Gergőt, aki nemrég előbb letagadta, hogy a törvénytervezet kidolgozásában részt venne, majd pár nappal később ő is a módosítás egyik benyújtója volt. Szerinte teljesen indokolatlan a tüntetés, hiszen a törvény egyetlen célja az átláthatóság biztosítása.

Majd a Tények kitér arra, hogy hasonló szabályozás létezik az Egyesült Államokban. A Fidesz pártalapítványa által pénzelt Alapjogokért Központ igazgatója ezután elmondta, hogy az amerikai törvény sokkal szigorúbb, mint a magyar tervezet. 

Végül még idézik a Fidesz közleményét is, ami szerint Soros György. 

A Tények riportját beágyazni nem lehet, akit érdekelne, az itt tekintheti meg. De valójában ezt jó érzéssel nem ajánlanánk senkinek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.